Tigchelaar officieel Erkend Duurzaam

Opnieuw een duurzame erkenning!

Erkend Duurzaam-certificaat voor de Tigchelaar Groep

De Tigchelaar Groep mag al sinds 12 april 2010 een officieel Erkend Duurzaam-label dragen, ook in 2013 en nu in 2014 is dit label aan het autobedrijf toegekend. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Tigchelaar in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Wijnand Tigchelaar een helder antwoord: “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”


Ook als werkgever heeft de Tigchelaar Groep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt het autobedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van het goede doel Helder Water.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de verschillende showrooms van Tigchelaar staan dan ook alle schone en zuinige modellen van de automerken Ford, SEAT, SKODA, Fiat en Alfa Romeo, allen met zowel 14%- als 20%-modellen. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN). Het certificaat is een jaar lang geldig.
    Tigchelaar Groep
    Voor de vijftigste verjaardag van de legendarische film 'Bullit' heeft Ford de derde generatie van de speciale... fb.me/8WEVAmX7n
    4 dagen geleden