Blog

Nieuwe Ford Mustang Bullitt™ en Ford Edge ST

Ford Motor Company staat tijdens de 2018 NAIAS in Detroit volledig in het teken van de wereldpremière van de derde generatie Ford Mustang Bullitt™. Deze versie zal in gelimiteerde oplage geproduceerd worden ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische film ‘Bullitt’ van Steve McQueen. Een andere wereldprimeur vormt de geheel nieuwe Ford Edge ST. Dit is de eerste SUV van Ford die mede ontwikkeld is door de autosportexperts van Ford Performance.

Lees verder

Ford versterkt betrokkenheid bij WRC

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten voor meer technische en financiële ondersteuning aan M Sport. Dit team won in 2017 met een door een EcoBoost-motor aangedreven Ford Fiesta WRC de FIA World Rally Championship-titels in de klassementen Coureur en Constructeur. Ford en M-Sport zijn op motorsportgebied al langere tijd partners.

Lees verder

Ford F-150 Diesel pick-up hoogste prestaties in zijn klasse

De motorenfabriek van Ford in het Britse Dagenham gaat de nieuwe 3,0-liter Power Stroke dieselmotor produceren voor de Ford F-150. Het is voor het eerst dat Ford in deze pick-up voor de Noord-Amerikaanse markt een dieselmotor levert.

Lees verder

Honingraatplank van papier beschermt kwetsbare spullen

Een bijenkorf vormde de inspiratiebron voor ingenieurs bij het ontwikkelen van de honingraatplank: de lichtgewicht bovenplaat van een verborgen opbergvak in de kofferbak die 100 keer zijn eigen gewicht kan dragen. Dat is een sterkere verhouding kracht/gewicht dan staal.

Lees verder

Prijs Ford Mondeo Hybride aangescherpt

Ford heeft de prijs van de Mondeo Hybride aangescherpt. Als Titanium is de hybridevariant van de Mondeo er nu al vanaf € 34.090 met, voor de zakelijke rijder, een fiscale waarde van € 32.990. De particuliere klant kan tot 31 maart dit jaar profiteren van een ‘upgrade bonus’ van 3.000 euro. Dit verlaagt de vanafprijs van de Mondeo Hybride verder tot € 31.090. Daarmee is de Mondeo Hybride de voordeligste uitvoering binnen het Mondeo-gamma geworden, en met een CO2-waarde van slechts 92 gram per kilometer tevens de zuinigste. Nieuw voor 2018 zijn de nog rijker uitgeruste Mondeo Titanium X Hybride en de luxueuze Mondeo Vignale Hybride.

Lees verder

Nieuwe EcoSport SUV met stijlvol interieur en slimme technol

De nieuwe compacte Ford EcoSport SUV biedt Nederlandse consumenten meer praktische toepassingen, verfijnde styling en geavanceerde technologieën.

Lees verder

Voor sloop bestemde Mustangs omgebouwd tot high-end horloges

Het kan het ultieme kerstcadeau worden voor de autofanaat: een met de hand gemaakt horloge, samengesteld uit onderdelen van een klassieke Ford Mustang.

Lees verder

Nieuwe Ford-website is live!

Hij is in de lucht! Nederland is de zesde markt – na Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk – waar de nieuwe Ford-website is gelanceerd. Hij is responsive, beeldvullend, overzichtelijk en een stuk persoonlijker geworden.

Lees verder

Van sojazaad naar stoelzitting: Het belang van sojaschuim.

Veel mensen kennen soja. Tientallen miljoenen consumenten eten en drinken het elke dag. Maar waar je misschien van opkijkt, is dat velen van ons ook zeer regelmatig op gerecyclede soja zitten. Het is dit jaar tien jaar geleden dat Ford voor het eerst schuim van sojabonen gebruikte in de Mustang. En sojaschuim is al sinds 2011 een belangrijk materiaal voor de zittingen, rugleuningen en hoofdsteunen van alle auto\\\'s die Ford in Noord-Amerika produceert.

Lees verder

Ford investeert voor volgende generatie Kuga

Ford investeert meer dan 750 miljoen euro in de bouw van de volgende generatie Ford Kuga in de productiefaciliteit in het Spaanse Valencia. De nieuwe investering brengt het totale bedrag dat Ford in de fabriek in Valencia heeft geïnvesteerd op ongeveer 3 miljard euro sinds 2011.

Lees verder

Ford inspireert grootste kankerinstituut

Nadat er bij Mike Butler kanker was geconstateerd, raakte hij gefascineerd door de behandelingsprocedure voor patiënten. Hij zag een mogelijkheid om werkwijzen uit de autofabriek waar hij als Quality Director werkt, te introduceren en zo de procedure te versoepelen.

Lees verder

Ford beloont start-ups met 30.000 euro

Dagelijkse ritten kunnen een bron van inkomsten worden, en je kunt er zelfs vrienden aan overhouden. Een innovatieve app die lege zitplaatsen in auto\\\'s opvult en gelijkgestemde bestuurders en passagiers aan elkaar koppelt, op basis van locatie en route, maakt het mogelijk.

Lees verder

‘Robutt’ helpt met duurzaamheidstesten

Ford beschikt sinds kort over een robot die specifiek is bedoeld om het zitvlak te simuleren van bestuurders en passagiers die in- en uitstappen. Ingenieurs hebben aan de hand van drukpunten een \\\'zitpatroon\\\' vastgesteld. Op basis van deze gegevens kunnen zij met de zitvlakrobot ‘Robutt’ de meest voorkomende bewegingen imiteren en zo materialen op slijtage testen.

Lees verder

ONITY maakt e-mobiliteit over grote afstand mogelijk

Ford Motor Company, BMW Group, Daimler AG en de Volkswagen Group met Audi en Porsche hebben vandaag de joint venture IONITY aangekondigd voor de ontwikkeling en implementatie van een HPC-netwerk (High-Power Charging) voor het opladen van elektrische auto\\\'s in heel Europa. De bouw van zo\\\'n 400 HPC-stations voor 2020 maakt het afleggen van grote afstanden mogelijk en zal daardoor in belangrijke mate bijdrage aan het commerciële succes van elektrische auto\\\'s. Het nieuwe bedrijf IONITY is gevestigd in München en wordt geleid door Michael Hajesch (CEO) en Marcus Groll (COO), met een groeiend team van 50 medewerkers in 2018.

Lees verder

Mass VR Experience toont visie voor toekomstige steden

500 mensen ervaren tegelijkertijd Fords \"Autolivery\" -concept in virtual reality. Het concept is ontwikkeld door een team Ford-medewerkers voor de Last Mobility Challenge van het bedrijf en richt zich op de uitdagende eindfase in automated delivery. Het brengt elektrische bestelbusjes in beeld die samen met drones worden gebruikt om goederen en pakketten in stedelijke gebieden op te halen en weg te brengen. Autolivery vormt een deel van Fords visie op de \'City of Tomorrow\', dat tijdens het Handelsblatt Auto-Gipfel-evenement in Sindelfingen, Duitsland besproken werd door Steven Armstrong, vice-president en president van Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Ford Motor Company.

Lees verder

Ford CEO Jim Hackett opent Smart Mobility Innovation Office

Ford President en CEO Jim Hackett opent vandaag het Ford Smart Mobility Innovation Office in Londen. Het kantoor richt zich op de korte termijn ontwikkelingen van slimme mobiliteitstechnologieën die gefocust zijn op de specifieke eisen van Europese steden.

Lees verder

Ford start Europese productie van EcoSport SUV in Roemeni&eu

Ford Motor Company is in de assemblagefabriek in het Roemeense Craiova begonnen met de productie van de nieuwe compacte Ford EcoSport SUV. Daarmee bedient het bedrijf het snelst groeiende marktsegment in Europa.

Lees verder

Debuut Ford S-MAX ST-Line

Ford gaat met zijn sportieve ST-Line uitvoering de ruimte in met de introductie van de Ford S-MAX ST-Line. Met deze nieuwe S-MAX uitvoering biedt Ford het grootste aantal kubieke meters sportief rijplezier van dit moment. Het merk combineert hiermee de dynamische looks van de ST-Line met de praktische bruikbaarheid van de ruime Ford S-MAX. De S-MAX ST-Line is per direct te bestellen.

Lees verder

Ford experimenteert met nieuwe mixed reality-technologie

Ford-ontwerpers hebben een aantal boetseergereedschappen verruild voor mixed reality-headsets en visualisatiesoftware waarmee auto-onderdelen, zoals een zijspiegel, een grille of een interieur, in enkele seconden kunnen worden aangepast.

Lees verder

Nieuwe Ford Mustang voorkomt ruzie met de buren

Voor sommige mensen is er geen mooier geluid om de dag mee te beginnen dan het starten van de motor van een krachtige sportauto. Voor anderen, zoals de buren van Ford-medewerker Steve von Foerster, kan het een aanleiding zijn om de politie te bellen.

Lees verder

Ford introduceert virtual reality app

Ford heeft samen met Google en virtual reality-studio (VR) Happy Finish gewerkt aan de introductie van Ford Reality Check, een VR-app die de mogelijk fatale gevolgen van rijden met afleidingen simuleert.

Lees verder

Ford onderzoekt communicatiemogelijkheden

We zijn het gewend dat het geven van een handgebaar van een bestuurder voldoende is om aan te geven dat een voetganger mag oversteken. Maar hoe kunnen zelfrijdende auto\'s in de toekomst met voetgangers, fietsers of andere automobilisten communiceren?

Lees verder

Ford Transit uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar

De Ford Transit is voor de tweede maal uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar. De grote bestelwagen van Ford won de felbegeerde titel al eerder in 2015. Zijn sterke eigenschappen, de gunstige Total Cost of Ownership en het klantgerichte dealernetwerk wisten de vakjury dit jaar wederom te overtuigen.

Lees verder

Ford werkt met Lyft aan zelfrijdende auto’s

Er is geen twijfel meer dat zelfrijdende auto\\\'s in de toekomst van grote invloed zijn op het vervoeren van mensen en goederen. Maar de omvang van die impact - en hoe snel zelfrijdende voertuigen de maatschappij ten goede komen - hangt grotendeels af van de samenwerking tussen bedrijven, overheid en de bevolking. Ford en Lyft maken een belangrijke stap in de toekomst van zelfrijdende auto\\\'s. Beide bedrijven wilen met de samenwerking een duurzame en betaalbare toekomst op het gebied van transport bewerkstelligen.

Lees verder

Ford Smart Benches zorgen voor gratis mobiele oplaadpunten

Een lege smartphoneaccu behoort voor veel voetgangers in Londen binnenkort tot het verleden. Ford en het onlangs opgerichte bedrijf Strawberry Energy introduceren op verschillende plekken in de stad bankjes waarmee voetgangers gratis Wi-Fi-toegang hebben en via zonne-energie hun mobiele apparaat kunnen opladen. Dit allemaal terwijl ze lekker kunnen zitten en uitrusten.

Lees verder

Ooit gedroomd van een carrière als stuntrijder?

Het is misschien wel de coolste baan die er bestaat en nu krijgt iedereen de kans om gedurende één dag stuntrijder te zijn en zichzelf te zien op het witte doek.

Lees verder

Driving Skills For Life

Uit nieuw onderzoek van Ford blijkt dat jonge automobilisten risico’s nemen achter het stuur van de auto van hun ouders. Veel jongeren lenen de auto zonder te vragen, rijden te hard, gebruiken hun mobiele telefoon en rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Lees verder

Europees debuut nieuwe Ford EcoSport, Mustang en Tourneo

Ford presenteert op de Autosalon van Frankfurt 2017 voor het eerst de nieuwe Ford Mustang, EcoSport en de Tourneo Custom.

Lees verder

Ford Transit plug-in hybride bestelauto

Nieuwe plug-in hybride (PHEV) Transit Custom bestelauto is ontworpen ter bevordering van de plaatselijke luchtkwaliteit en kan voor de meeste ritten in de stad uitsluitend op elektriciteit rijden. De auto maakt zijn eerste verschijning terwijl Ford 20 Transit PHEV’s voorbereidt op de proef van twaalf maanden met klanten in Londen die eind 2017 van start gaat. Hierbij wordt onderzocht hoe de hybride bestelauto\\\'s een bijdrage kunnen leveren aan doelstellingen voor schonere lucht en een hogere productiviteit bij gebruik in de stad – de lastigste werkomgevingen voor auto\\\'s.

Lees verder

Nieuwe Ford Fiesta haalt hoogst haalbare NCAP-score

Bij de onafhankelijke veiligheidstest van Euro NCAP is de nieuwe Ford Fiesta met vijf sterren beoordeeld. Dit is de hoogst haalbare score.

Lees verder

Ford onthult nieuwe EcoSport SUV

Vandaag heeft Ford de nieuwe Ford EcoSport onthuld. Deze compacte, veelzijdige SUV komt later dit jaar op de Europese markt en biedt consumenten meer praktische toepassingen, verfijnde styling en geavanceerde technologieën.

Lees verder

Ford biedt start-ups € 30.000

Op het AppLink-evenement ‘Make It Driveable’ dat op 25 en 26 oktober in Parijs wordt georganiseerd, biedt Ford startende bedrijven in Europa, Israël en Turkije de kans om mee te delen in een bedrag van € 30.000 dat de autofabrikant beschikbaar heeft gesteld. Met dit geld kunnen zij in samenwerking met Ford hun ideeën ontwikkelen.

Lees verder

Ford en DHL Group onthullen elektrische bestelauto.

Deutsche Post DHL Group en Ford hebben het eerste model van hun gezamenlijk geproduceerde elektrische bestelauto’s gepresenteerd in Keulen, Duitsland.

Lees verder

Ford Performance biedt eerbetoon aan LeMans-winnaar van 1967

De Ford GT is verkrijgbaar in een nieuwe limited-edition Heritage-uitvoering ter ere van de GT40 Mark IV-raceauto, die dankzij Dan Gurney en A.J. Foyt de overwinning behaalde op Le Mans in 1967. De auto beschikt over unieke interieur- en carrosseriekleuren en een exclusieve velgafwerking.

Lees verder

Ford geeft unieke Focus RS-ervaring weg tijdens Gamescom

Ford daagt Forza Motorsport 6-spelers uit voor een topprestatie op Gamescom – de grootste interactieve gamebeurs van Europa in Keulen, van 22 t/m 26 augustus 2017.

Lees verder

Ford één van de meest aantrekkelijkste werkgev

Ford Motor Company is een van de aantrekkelijkste werkgevers ter wereld, blijkt uit een nieuw jaarlijks wereldwijd onderzoek onder studenten. Voor studenten techniek steeg Ford dit jaar naar de 12e plaats.

Lees verder

Nieuwe Ford Fiesta Trend en Titanium nu in de showroom.

De volledig nieuwe Ford Fiesta staat vanaf heden bij de dealer. Het model is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie ooit in een compacte auto. Bovendien is de Fiesta nooit eerder in zijn veertigjarige historie zo compleet uitgerust als deze nieuwe generatie.

Lees verder

Dragen van slippers achter het stuur in Frankrijk en Spanje

Heeft u de komende weken een autovakantie op de planning richting Frankrijk of Spanje? Stap dan niet met slippers achter het stuur om boetes te voorkomen. Ook stijlvolle damesschoenen zijn vaak ongeschikt om mee te rijden en kunnen zelfs een boete opleveren.

Lees verder

Nederlander Amko Leenarts benoemd tot Director of Design, Fo

Ford heeft de uit Nederland afkomstige Amko Leenarts benoemd als nieuwe Director of Design, Ford Europa.

Lees verder

Ford GT; ultieme raceauto voor openbare weg

De nieuwe Ford GT geeft bestuurders het gevoel van een Le Mans-winnende raceauto voor op de openbare weg. De Ford GT bevat meer dan 50 verschillende sensoren om de prestaties, het gedrag van de auto, de omgeving en de commando’s van de bestuurder te controleren voor een geoptimaliseerde rijervaring.

Lees verder

Nieuwe Ford Transit Custom

Ford onthult vandaag de nieuwe 1-tons Transit Custom bedrijfswagen voor Europa. Het model heeft een geheel nieuw design en een volledig nieuw interieur zodat er nog productiever gewerkt kan worden. De nieuwe Transit Custom kan later dit jaar worden besteld en zal begin 2018 aan klanten worden geleverd.

Lees verder

Team Sky rijdt met Ford Focus RS in Tour de France

Ford Motor Company heeft vandaag aangekondigd dat de overeenkomst met Team Sky nog eens twee jaar verlengd zal worden. Ford blijft exclusieve leverancier van auto\'s en bestelauto’s tot eind 2019.

Lees verder

Ford 1.0-liter EcoBoost ‘International Engine of the Y

De 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford is voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot \'Best Engine Under 1.0-litre\' tijdens de International Engine of the Year Awards 2017. Al sinds de introductie in 2012 is de compacte maar krachtige driecilinder benzinemotor elk jaar tot winnaar uitgeroepen.

Lees verder

Tweede plaats voor Ford Chip Ganassi Racing

De #67 Ford Chip Ganassi Racing Ford GT van Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB) en Pipo Derani (BRA) pakte aan het einde van de laatste ronde de tweede plaats tijdens de 24 uur van Le Mans 2017. Het gevecht om de eerste plaats tussen Aston-Martin en Corvette gaf Tincknell in de Ford GT de gelegenheid om de tweede plek in te nemen vlak voor de geruite vlag viel.

Lees verder

Ford opent Smart Mobility Innovation Office in Londen

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat het in Londen het Ford Smart Mobility Innovation Office opent. Hier gaat het bedrijf zich specifiek toeleggen op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa.

Lees verder

Ford en Deutsche Post bouwen samen elektrische bestelauto

StreetScooter, een dochterbedrijf van Deutsche Post, en Ford werken samen aan de productie van bestelauto\\\'s die volledig door elektriciteit worden aangedreven.

Lees verder

Ford Chip Ganassi Racing terug op 24 uur van Le Mans

In 2016 had Ford een nieuwe auto, een nieuw team en een nieuwe uitdaging: de 24 uur van Le Mans winnen, 50 jaar na de 1-2-3 overwinning op de Le Mans-race van 1966.

Lees verder

Nieuw optiepakket voor Ford Focus RS zorgt voor nog meer rij

Ford heeft vandaag een nieuw, exclusief optiepakket gepresenteerd voor de meermaals bekroonde Focus RS. Dit pakket bevat onder meer een mechanisch differentieel met beperkte slip (LSD: limited-slip differential) dat de sportieve bestuurder nog meer grip en rijplezier biedt.

Lees verder

Jim Hackett benoemd tot president en CEO van Ford Motor Comp

LET OP: ENGELSTALIG PERSBERICHT! Ford Motor Company today named Jim Hackett as its new president and CEO and announced key global leadership changes designed to further strengthen its core automotive business and accelerate a strategic shift to capitalize on emerging opportunities.

Lees verder

Productie nieuwe Ford Fiesta van start in Keulen

Het is de achtste generatie van de bestseller uit het Ford portfolio; in Keulen is de productie van Europa’s bestverkochte auto, de nieuwe Ford Fiesta, begonnen. De nieuwe Fiesta biedt een scala aan geavanceerde rij-assistentie en connectiviteit features.

Lees verder

Ford GT Supercar; showcase van technologieën van morgen

De pioniers achter de ontwikkeling van de Ford GT hebben deze hoogwaardige supercar niet alleen ontworpen om wedstrijden te winnen, maar ook om als testmodel te dienen voor nieuwe technologieën en ideeën voor toekomstige auto\'s van Ford.

Lees verder

Muziek luisteren achter het stuur vermindert stress

Ritten snel voorbij laten gaan door ongedwongen mee te zingen met je favoriete liedjes; het kan een belangrijk onderdeel zijn van overleven in het verkeer. Experts zijn het erover eens dat er vele gezondheidsvoordelen zitten aan spontane karaokesessies achter het stuur – die we als zeer prettig kunnen ervaren wanneer er niemand in de buurt is. Het geïntegreerde geluidssysteem van de nieuwe Fiesta biedt ondersteuning hiervan.

Lees verder

Ford Fiesta bestverkochte auto in Europa

De Ford Fiesta was afgelopen maand de bestverkochte auto in Europa. In maart kochten 47.000 klanten een Ford Fiesta, een stijging van 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor*, waardoor de Fiesta de Volkswagen Golf heeft ingehaald als bestverkochte personenauto.

Lees verder

VN en Ford in de bres om aantal verkeersdoden te

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat jonge automobilisten relatief vaak het slachtoffer zijn van verkeersongevallen. Het nieuws toont aan dat inspanningen om de verkeersveiligheid te vergroten nodig blijven. Zo organiseren de United Nations in de week van 8-14 mei de vierde Global Road Safety Week waarbij de focus dit jaar ligt op snelheid en de risico’s die snelheid met zich mee kunnen brengen. Ook Ford doet met het Ford Driving Skills for Life-programma (Ford DSFL) ook dit jaar weer zijn uiterste best om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen.

Lees verder

Ford Mustang best verkochte sportauto ter wereld

De Ford Mustang is in de afgelopen 50 jaar altijd de best verkochte sportauto in de Verenigde Staten geweest. Dankzij de groeiende populariteit van de iconische ponycar in Europa en in andere delen van de wereld, is de Mustang nu de populairste sportauto ter wereld geworden. Dit blijkt uit een analyse van de registratiegegevens van nieuwe voertuigen in het sportautosegment dat door IHS Markit in opdracht van Ford is uitgevoerd.

Lees verder

Laat wagenziekte de meivakantie niet verpesten

De gevreesde woorden \"Ik voel me niet lekker\" vanaf de achterbank laten elke ouder gegarandeerd schrikken en met de meivakantie in het vooruitzicht worden deze de komende week vaak gehoord.

Lees verder

Meer dan vijftig tinten grijs bij Ford

De meest populaire kleur voor een nieuwe auto is op dit moment grijs. In Europa vinden Ford-klanten grijs de mooiste kleur voor een nieuwe auto. De kleur wit wordt daarmee van de troon gestoten.* Ford biedt momenteel acht verschillende grijstinten voor klanten in Europa en heeft sinds de begin jaren negentig meer dan 50 grijstinten aangeboden.

Lees verder

Ford ontwikkelt kinderbedje dat autoritten simuleert om baby

Voor veel nieuwe ouders is er maar één oplossing om aan het einde van de dag hun baby in slaap te krijgen; een autoritje dat verzacht en kalmeert. Daarmee is de verstoorde nachtrust van papa en mama alleen nog niet opgelost. Onderzoekt toont aan dat ouders tijdens het eerste levensjaar van hun kind iets meer dan vijf uur per slaap per nacht kunnen verwachten. Dit betekent dat ouders alleen al tijdens het eerste levensjaar van hun kind 44 dagen slaap missen.

Lees verder

Nieuwe generatie Ford Fiesta

Begin maart stond de nieuwe generatie Ford Fiesta in de spotlights op de Autoshow van Genève. Aansluitend op het mondiale showdebuut maakt Ford nu de Nederlandse prijzen van de nieuwe Fiesta bekend. Met een prijs vanaf € 14.995 inclusief € 750 aankooppremie staat de nieuwe Ford Fiesta vanaf juli in de showroom van de Nederlandse Ford-dealers.

Lees verder

Virtual Reality van Ford maakt 24/7 shoppen mogelijk

Naar verwachting zal de opkomst van VR-technologie onze manier van leven ingrijpend veranderen.* In de bioscoop zal het publiek helemaal opgaan in VR-films, patiënten zullen VR-behandelingen ondergaan en consumenten zullen eenvoudiger producten of diensten ervaren en kunnen testen. Kortom, virtual reality geeft een geheel nieuwe draai aan het uitproberen van nieuwe producten of diensten. En voor een auto is dit niet anders.

Lees verder

Ford investeert 500 miljoen dollar in Canadees onderzoekscen

Ford investeert 500 miljoen dollar om het Canadese onderzoekscentrum uit te breiden. Dit moet er voor zorgen dat meer dan 400 software- en hardware-ingenieurs aangesteld worden. Daarnaast worden plannen gemaakt om een nieuw Research en Engineering Centrum te vestigen in Ottawa.

Lees verder

Ford zet EQ-training op in Europa

Ford gaat samen met RWTH Aachen University, de onderzoek partner in Duitsland, een emotionele intelligentie-training voor zijn medewerkers in Europa opzetten. “Traditioneel worden ingenieurs gezien als individuele medewerkers en ligt er een grote focus op technische vaardigheden, kennis en verbeelding”, aldus Prof. Richard Boyatzis van Case Western Reserve University in Ohio. “Maar in tegenstelling tot de gemeenschappelijke waarneming werken ingenieurs niet alleen. Ze werken in multidisciplinaire teams met diverse opdrachtgevers. De mogelijkheid om met anderen te werken is een belangrijke overweging.”

Lees verder

Ford Focus ST-Line 182 Limited Edition

Vorig jaar introduceerde Ford met het ST-Line programma een serie sportieve, onderscheidende versies van de Fiesta, Focus en Mondeo. En met succes! Voortbordurend op de populariteit van deze modellen brengt Ford nu de Focus ST-line 182 op de markt, voorzien van een krachtige - de naam zegt het al – 182 pk sterke turbo benzinemotor. Om de exclusiviteit van deze sportieve Focus te waarborgen, wordt hij slechts in een beperkte oplage geproduceerd, waarvan 120 exemplaren bestemd zijn voor Nederland.

Lees verder

Ford remt automatisch voor voetgangers in het donker

Niet alleen kinderen zijn bang voor het donker; ook volwassenen kunnen het zijn. Bovendien maken zij zich vaak zorgen om ’s nachts te moeten rijden.* Sommige deskundigen menen dat angst voor het donker, Nyctophobia, afstamt van onze verre voorouders – die hadden namelijk meer risico om aangevallen te worden in het donker. ** Vandaag de dag kan de angst invloed hebben op ons rijgedrag.

Lees verder

Ford test 3D-printen grote auto-onderdelen

Ford onderzoekt momenteel als eerste autofabrikant in welk formaat auto-onderdelen geprint kunnen worden voor prototypes en toekomstige modellen.

Lees verder

Ford investeert € 600 miljoen in vestiging Saarlouis

Ford bereidt zich voor op de productie van de nieuwe Ford Focus. Het bedrijf investeert € 600 miljoen in de assemblageactiviteiten die worden verricht in de fabriek in Saarlouis.

Lees verder

Ford een van ’s werelds meest ethische bedrijven

Dankzij de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, behoort Ford Motor Company al acht jaar op rij tot een van \\\'s werelds meest ethische bedrijven. Dit is voor een autofabrikant een unieke prestatie.

Lees verder

Nieuwe Ford Fiesta ST debuteert in Genève

Ford presenteert vandaag de nieuwe Ford Fiesta ST op de Autosalon van Genève. Dit gaat gepaard met een expositie van een prachtige collectie Ford Performance-modellen.

Lees verder

Wi-Fi in de auto vermaakt passagiers en kinderen

Ouders zijn binnenkort in staat hun kinderen films, muziek en games te laten streamen en downloaden tijdens het rijden. Ford biedt in samenwerking met Vodafone de mogelijkheid tot het creëren van een hotspot via de nieuwe FordPass. Middels een externe antenne kan de Wi-Fi hotspot maximaal 10 apparaten in één keer aansluiten op het netwerk. Dit stelt de passagiers in staat om op het internet te surfen met een verbeterde connectiviteit.

Lees verder

Nieuwe Ford Fiesta ST eerste auto met 200 pk

Ford Performance onthult vandaag de nieuwe Ford Fiesta ST, die is uitgerust met een nieuwe 1.5-liter EcoBoost-driecilindermotor. Voorafgaand aan het internationale debuut op de Autosalon van Genève die volgende maand plaatsvindt, wordt de nieuwe Fiesta ST voor het eerst gepresenteerd. De auto is uitgerust met een 200 pk motor met een koppel van 290 Nm en een verwachte acceleratie van 0-100 km/u in 6,7 seconden.

Lees verder

Ford investeert in kunstmatige intelligentie-specialist Argo

Ford Motor Company heeft vandaag aangekondigd dat het in de komende vijf jaar 1 miljard dollar investeert in Argo AI, een specialist op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het doel is de ontwikkeling van een virtueel besturingssysteem voor het autonoom rijdende automodel dat het concern in 2021 op de markt gaat brengen – en waarvoor het mogelijk licenties gaat verlenen aan andere bedrijven.

Lees verder

Nieuwe koplamptechnologie; helder beeld op wat we vroeger ni

Dankzij nieuwe koplamptechnologie leven moderne bestuurders daadwerkelijk in een tijdperk van verlichting. Er bestaat een groot contrast tussen het goede huidige zicht ‘s nachts en de aanzienlijk minder effectieve koplampen die onze grootouders gebruikten om de weg te verlichten.

Lees verder

Ford rijden was nog nooit zo betaalbaar: KA+ voortaan nog sc

Ford rijden was nog nooit zo betaalbaar: Ford introduceert een extra scherp aanbod van de KA+. De prijsstelling van het stijlvolle, praktische en compacte model van Ford is volledig nieuw en met € 700 naar beneden toe aangescherpt. Bovendien introduceert Ford voor de nieuwe KA+ een aankooppremie van nog eens € 500.

Lees verder

Ford GT allersnelste productiemodel in de geschiedenis van F

Het vermogen van de meest krachtige EcoBoost-motor ooit is in de nieuwe Ford GT gecombineerd met een uitzonderlijke aerodynamische efficiëntie en een geavanceerd actief dynamisch systeem. Dit levert een maximumsnelheid op van 348 km/u en maakt de Ford GT tot de snelste Ford-productieauto ooit.

Lees verder

Stimuleren milieubewuste millennials recordverkoop van SUV&r

De millenniumgeneratie wordt gemotiveerd door een sterk maatschappelijk geweten*, en huurt, streamt en deelt graag goederen en diensten. Bovendien heeft deze generatie een revolutionaire benadering van geld uitgeven die de manier waarop bedrijven zakendoen, waaronder autofabrikanten, verandert. Dankzij hun nieuwe manier van denken worden de auto’s waarin ze willen rijden op onverwachte manieren beïnvloed.

Lees verder

Londen test nieuwe ‘plug-in’ hybride bestelauto&

Ford lanceert een miljoenenproject dat een bijdrage moet leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Londen. Ford versnelt hiermee het plan om met 13 nieuwe globale modellen in de komende vijf jaar toonaangevend te worden op het gebied van geëlektrificeerde auto\'s.

Lees verder

Nieuwe Ford GT Supercar heeft dashboard van de toekomst

Net als in een raceauto en vliegtuigen is het dashboard van de nieuwe Ford GT uitgerust met een volledig digitaal instrumentendisplay waarop de informatie voor de bestuurder snel en overzichtelijk wordt weergegeven. Deze informatie is gebaseerd op vijf speciale rij modi.

Lees verder

De beste Ford Focus ooit, nu ook als lease edition

De meest verfijnde, efficiënte en technologisch geavanceerde Focus ooit is er nu ook in een nieuwe Focus Lease Edition uitvoering voor leaserijders. Hij is er naar wens met een geavanceerde benzine- of dieselmotor die zorgt voor een evenwichtige combinatie van vermogen en zuinige prestaties. En door een volledig opgewaardeerd interieur en een meer dan gemiddeld grote binnenruimte is dit de meest verfijnde en tegelijkertijd meest functionele Focus ooit.

Lees verder

Ford onthult samenwerking met Amazon Alexa

De integratie van Alexa – de meest uitgebreide ooit in een auto – laat Ford eigenaren audioboeken afspelen, artikelen bestellen op Amazon, zoeken naar lokale bestemmingen en deze overdragen aan het in-car-navigatiesysteem en nog veel meer.

Lees verder

Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto&

Ford heeft vandaag meer details onthuld over zeven van de dertien nieuwe elektrische auto\\\'s die in de komende vijf jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Enkele van deze modellen zijn hybrideversies van de iconische F-150 pick-up en de Mustang in de VS, een plug-in hybride Transit Custom-bestelbus in Europa en een volledig elektrische SUV met een verwachte actieradius van minimaal 480 kilometer voor klanten over de hele wereld.

Lees verder

Ford’s ‘weerfabriek’ simuleert wereldwijde

Ford\'s nieuwe \"weerfabriek\" stelt engineers in staat om de toekomstige voertuigen te testen in de meest veeleisende omstandigheden uit de hele wereld. Hoogtes die hoger zijn dan de Mont Blanc, windsnelheden tot 250 km/h, sneeuw, zonlicht en regen zijn slechts enkele situaties die zullen worden gesimuleerd in het testcentrum van Ford.

Lees verder

Nieuwe Kuga vanaf nu te bewonderen bij de Ford dealer

De nieuwe Ford Kuga-sports utility vehicle (SUV) is nog geavanceerder en verfijnder, waardoor autorijden eenvoudiger, veiliger en leuker wordt voor steeds meer SUV-klanten in Europa.

Lees verder

Ford onthult nieuwe generatie Fiesta

Ford Motor Company heeft vandaag op een speciaal ‘Go Further’-evenement in Keulen de nieuwe generatie Ford Fiesta gelanceerd.

Lees verder

Ford onthult exclusieve Sport-modellen van Transit Custom

Ford heeft vandaag exclusieve varianten onthuld van de Transit Custom. De nieuwe bedrijfswagens zijn stijlvolle en functionele transportmiddelen met een laadvermogen van een ton voor onafhankelijke bedrijven en professionals die de aandacht willen trekken.

Lees verder

Je bent nooit te oud om dromen waar te maken!

Hoe vier je je 97e verjaardag? Voor Lennart Ribring was het antwoord eenvoudig. Achter het stuur van een unieke en iconische sportauto.

Lees verder

Ford onthult technologieën voor stressvrij parkeren

Zenuwslopend, potentieel risicovol en een belangrijke bijdrager aan rekeningen voor reparaties van deuken en krassen bij lage snelheden – parkeren is een ergernis voor bestuurders in Europa.

Lees verder

Rijden in stortregen veiliger, Ford-koplampen passen zich au

Zelfs bij ervaren bestuurders kan een stortregen een comfortabel ritje veranderen in een stressvolle gebeurtenis, aangezien de voorliggende weg minder goed zichtbaar wordt. Extreme weersomstandigheden worden steeds gebruikelijker in Europa, en auto\'s van Ford beschikken nu over Weather-Dependent Lighting-technologie die automatisch de zichtbaarheid verbetert wanneer de hemel zich opent.

Lees verder

Ford verlaagt waterverbruik en wil geen water meer gebruiken

Ford streeft ernaar om het gebruik van water, \'s werelds waardevolste hulpbron, met bijna 75 procent te verlagen. Dit is een volgende stap naar het doel om helemaal geen drinkwater meer te gebruiken bij de productie van auto\'s.

Lees verder

Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

In wagenparken en bij ondernemers over de hele wereld worden Ford-bestelauto\'s steeds populairder om de klus te klaren, waardoor de Ford Transit range de bestverkopende reeks bestelauto\\\'s ter wereld is geworden.

Lees verder

Hoe optische illusie ‘spionnen’ kan stoppen

Als u ooit een auto met bizarre krullen, vreemde optische patronen of aparte tildes hebt gezien, is de kans groot dat u een uiterst geheim nieuw prototype met een speciale coating van camouflagestickers bent tegengekomen.

Lees verder

Veel studenten gebruiken mobiele telefoons achter het stuur

Veel universitaire studenten gebruiken hun mobiele telefoon tijdens het rijden, rijden veelal te hard, en een aanzienlijk aantal rijdt met alcohol op. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Ford.

Lees verder

De nieuwe Ford KA+, compact van buiten, ruim van binnen

De nieuwe Ford KA+ is een compacte auto met een bijzonder ruim interieur, een laag brandstofverbruik en een prettige rijdynamiek voor een betaalbare prijs.

Lees verder

Elektrisch rijden wordt steeds slimmer!

Elektrisch rijden wordt steeds slimmer; Laadstatus Ford EV en PHEV nu te bekijken met smartwatch.

Lees verder

Baanbrekende Ford EcoBlue-dieselmotor en nieuwe automatische

Geavanceerde nieuwe Ford EcoBlue-dieselmotor staat in middelpunt van belangstelling op IAA-bedrijfswagenshow 2016 in Hannover, en biedt lagere eigendomskosten (T.C.O.) en beter prestatievermogen in nieuwste Ford Transit- en Transit Custom-modellen.

Lees verder

Ford Focus nu ook als sportieve ST-Line

Ford heeft eerder dit jaar de nieuwe ST-Line geïntroduceerd; een speciale uitvoering voor diverse modellen, met de nadruk op sportiviteit en een aantrekkelijke uitstraling. Na de Fiesta ST-Line en Mondeo ST-Line maakt binnenkort nu ook de Focus ST-Line zijn opwachting.

Lees verder

Ford en HARMAN introduceren revolutionair geluidssysteem

Omdat potentiële autokopers aangeven dat audiomerken hun mening over auto\\\'s beïnvloeden, werken Ford en HARMAN samen om voor een revolutionaire ervaring in de auto te zorgen met de wereldwijde introductie van nieuwe B&O PLAY-audiosystemen in Fords.

Lees verder

Robuuste Ford-sleutel voor het zware werk

Meestal verwachten we niet dat onze elektronische apparaten lang meegaan. Wegens kapotte schermen, trage software en de aantrekkingskracht van het nieuwste model, belandt menig nieuwe smartphone, tablet en laptop al na een paar jaar in de prullenbak.

Lees verder

Ford Performance verlengt productie van nieuwe Ford GT-super

Potentiële klanten en fans van de Ford GT kunnen zich verheugen nu Ford Performance de productie van de nieuwe supercar van koolstofvezel met twee jaar verlengt. De aankondiging werd gedaan direct nadat er brieven naar potentiële klanten zijn gestuurd om ze op de hoogte te stellen van hun inschrijfstatus voor de aankoop van de auto.

Lees verder

Ford presenteert: Dronekhana

Wat gebeurt er wanneer een van de spannendste nieuwe sporten ter wereld en de spectaculairste auto\'s samenkomen? Het antwoord hierop is een nieuwe video van Ford met de naam \'Dronekhana\'.

Lees verder

Bestelauto’s die automatisch remmen voor voetgangers

Tegenwoordig worden voetgangers afgeleid door Pokémon GO, app-berichten en social media, zelfs tijdens het oversteken. Ford introduceert nu technologieën waarmee bestelauto\'s detecteren dat mensen oversteken en vervolgens automatisch remmen als de bestuurder niet op waarschuwingen reageert.

Lees verder

Feestje voor elke Ford liefhebber tijdens Ford Fan Day

Op 4 september organiseert Ford Nederland een leuke bijeenkomst voor iedereen die het merk een warm hart toedraagt. Van 11.00 tot 16.00 uur verandert het terrein voor het Nationaal Militair Museum in Soest in een waar Mekka voor de Ford liefhebber. Alle Ford clubs en liefhebbers zijn welkom om met hun auto’s aanwezig te zijn. Uiteraard zorgt Ford Nederland voor de mooiste paradepaardjes uit de hedendaagse line-up en ook is er vermaak voor de kinderen.

Lees verder

Ludo de Mots benoemd tot Fleet Manager Ford Nederland

Ludo de Mots heeft een brede ervaring opgedaan binnen diverse posities bij Ford. Hij kwam in 2000 bij Ford Nederland in dienst en vervulde uiteenlopende functies binnen de marketing- en salesafdelingen. Van 2008 tot 2010 was De Mots in Engeland werkzaam voor Ford of Europe op de afdeling Sales Planning. Hier was hij verantwoordelijk voor verschillende Europese markten. Zijn huidige functie, Field Operations Manager, heeft De Mots ruim 2 jaar vervuld.

Lees verder

Nieuwe, gratis Ford SYNC 3 AppLink-emulatorsoftware

Met wereldwijd meer dan 15 miljoen met SYNC® uitgeruste auto\'s op de weg en naar verwachting 43 miljoen in 2020, introduceert Ford een gratis hulpprogramma voor ontwikkelaars van smartphone-apps dat erop is gericht om apps voor in de auto op een eenvoudige en voordelige manier compatibel te maken met het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem.

Lees verder

Afleiding en alcohol maken zomer gevaarlijkste periode voor

Onderzoek toont aan dat auto-ongelukken wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak zijn onder jonge mensen en dat het gevaar het grootst is in de zomerperiode.

Lees verder

Ford viert Tour de France zege met Chris Froome en Team Sky

Ford viert vandaag het succes van Team Sky en de memorabele winst die zij hebben behaald in de Tour de France. Chris Froome werd mede door de ondersteuning van zijn teamgenoten, zoals de Nederlander Wout Poels, voor de derde keer tourwinnaar op de Champs-Élysées in Parijs.

Lees verder

Ford GT klaar om te strijden voor FIA WEC kampioenschap

Het FIA World Endurance Championship komt dit weekend weer tot leven op de Nürburgring in Duitsland na een korte rustperiode na de 24 uur van Le Mans. Het Ford Chip Ganassi raceteam heeft haar zinnen gezet op het winnen van het kampioenschap. Niets lijkt onmogelijk na het succes op Le Mans.

Lees verder

Unieke samenwerking tussen Ford en tequila producent

Ford gaat samen met tequila producent Jose Cuervo® het gebruik van het restproduct van de agave plant onderzoeken om zo meer duurzame bioplastics te gebruiken bij de productie van Ford-voertuigen met als doel het milieu minder te belasten.

Lees verder

Ford verlaagt gebruikskosten en verbetert connectiviteit

Ford heeft de populaire Mondeo, S-MAX en Galaxy opgewaardeerd, resulterend in een lager brandstofverbruik en een verminderde CO2-emissie waardoor de gebruikskosten afnemen.

Lees verder

Ford brengt mens en machine dichter bij elkaar tijdens produ

Meer dan 100 jaar nadat de eerste auto\'s van de baanbrekende assemblagelijn van Henry Ford rolden, wint Ford Motor Company nieuw terrein wat betreft de manier waarop medewerkers en robots samenwerken om auto\'s te produceren.

Lees verder

Kleurgebruik en materialen benadrukken persoonlijkheid Ford

De innovatie en technologieën die zichtbaar zijn in het ontwerp van de Ford GT worden weerspiegeld in de kleur- en materiaalkeuze voor deze nieuwe supercar.

Lees verder

Ford motorsport ambities worden bekroond

Na de legendarische overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans in de GTE Pro klasse van ruim twee weken geleden, kondigde Ford Motor Company zaterdag aan dat zij haar fabriek ondersteunde Ford GT-race-programma in zowel de IMSA als de FIA WEC competitie heeft verlengd met een minimale looptijd van drie jaar.

Lees verder

Ford reduceert hoeveelheid productieafval tot nul in Europa

In Europa hebben alle fabrieken van Ford de status \\\'Zero Waste to Landfill\\\' bereikt. Ten opzichte van 2011 is de hoeveelheid weggegooid afval uit de jaarproductie van 1,2 miljoen auto\\\'s met 6.000 ton afgenomen. Dit komt overeen met de hoeveelheid afval die jaarlijks wordt geproduceerd door een plaats met 12.500 inwoners.

Lees verder

Ford maakt prijzen S-MAX Vignale bekend

De moderne automobilist stelt steeds hogere eisen aan zijn mobiliteit; niet alleen aan de auto maar ook aan de dealer en diens mobiliteitsvoorzieningen. Tijdsbesparing speelt daarbij een belangrijke rol. De selectie en aanschaf van een nieuwe auto vormt ‘slechts’ een onderdeel van de behoeften en wensen op het gebied van vervoer.

Lees verder

Ford onthult productieklare Kuga Vignale

Ford heeft de productieversie van de nieuwe luxueuze Ford Kuga Vignale onthuld. Met dit model, dat later dit jaar in Europa op de markt komt, wil het bedrijf de product- en klantervaring van Ford Vignale uitbreiden.

Lees verder

Ford experiment beloont veilige bestuurders

Iedereen kent het wel; de fitness- of hardloopapp op je mobiele telefoon die je aanmoedigt om nog net een beetje verder te gaan. Een nieuw mobiliteitsexperiment van Ford hanteert een gelijkwaardige benadering als het gaat om het behalen van doelen. Ford wil goede bestuurders namelijk gaan belonen om daarmee reiskosten te kunnen verlagen.

Lees verder

Ford wint 24 Uur van Le Mans

Precies 50 jaar na de fameuze 1-2-3 overwinning van de 24 Uur van Le Mans keerde Ford succesvol terug met de nieuwe Ford GT super sportwagen. Sébastien Bourdais, Joey Hand en Dirk Müller stuurden op zondag om 15:00 uur hun Ford Chip Ganassi Racing Ford GT met startnummer 68 als eerste onder de zwartwit geblokte vlag over de eindstreep van het fameuze circuit in Le Mans.

Lees verder

Ford keert terug naar belangrijkste autorace ter wereld

Vraag aan een willekeurige voorbijganger op straat, wat hij de meest aansprekende en bekendste autorace ter wereld vindt, en hoogstwaarschijnlijk zal altijd het antwoord zijn: de 24 Uur van Le Mans.

Lees verder

EcoSport Titanium S-Edition

De markt van compacte, praktische SUV’s is het snelst groeiende segment in Europa en Ford heeft daarvoor twee ijzersterke troeven in handen: de EcoSport en de Kuga. Om de aanschaf van een EcoSport nog aantrekkelijker te maken, brengt Ford met de Titanium S-Edition nu een gelimiteerde serie uit van dit model. Deze eenmalige serie onderscheidt zich door een extra-sportieve uitstraling en het hoge comfortniveau met veel luxe extra’s.

Lees verder

Nieuwe Ford Ka+

Ford Europa heeft vandaag de nieuwe Ka+ onthuld, een compacte auto met een bijzonder ruim interieur, een laag brandstofverbruik en een prettige rijdynamiek voor een scherpe prijs.

Lees verder

Nieuwe Ford Transit biedt lagere kosten en hogere prestaties

De nieuwe Transit- en Transit Custom-bedrijfswagens van Ford met de splinternieuwe 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor bieden klanten vanaf midden 2016 gunstigere cost of ownership en betere prestaties.

Lees verder

Ford introduceert speciale Silver en Candy Blue Edition voor

De Ford Fiesta is een regelrecht succesnummer in het portfolio van Ford. Ook in 2015 was de Fiesta weer het bestverkochte compacte model in Europa. Bovendien is de 1.0-liter EcoBoost benzinemotor, die onder andere ook in de Focus wordt geleverd, deze week voor de vijfde maal op rij uitroepen tot International Engine of the Year. Genoeg reden voor Ford om twee speciale uitvoeringen van de Fiesta uit te brengen: de Fiesta Silver Edition en Fiesta Candy Blue Edition. Daarmee geeft Ford een vervolg aan het succes van de Fiesta White Edition.

Lees verder

Ford wint voor vijfde jaar op rij prijs

De compacte, maar krachtige 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford is voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste motor in zijn klasse tijdens de International Engine of the Year verkiezing in Stuttgart. De jury was erg te spreken over de combinatie van rijcomfort, prestaties, zuinigheid, verfijning en technologie die de nieuwe standaard blijft verhogen.

Lees verder

Ford is eerste autofabrikant die afgevangen CO2 hergebruikt

Ford is de eerste autofabrikant die nieuwe onderdelen van schuim en kunststof ontwikkelt met CO2 als basismateriaal. Onderzoekers verwachten dat de nieuwe biomaterialen binnen vijf jaar worden verwerkt in de productie auto\'s van Ford.

Lees verder

Ford onderzoek toont nieuwe kijk op deeleconomie

Amsterdam, 19 mei 2016 - Ooit was het uitlenen van je autosleutels het ultieme symbool van vertrouwen. Tegenwoordig is men bereid om de auto uit te lenen aan een wildvreemde. Dit en nog veel meer kwam naar voren uit een nieuw Europees onderzoek dat in opdracht van Ford is uitgevoerd. Het onderzoek geeft Ford meer inzicht in hoe de consument tegenover zowel het delen van auto’s als het delen van andere bezittingen en diensten staat.

Lees verder

Lichter is beter bewijst koolstofvezel velg Ford GT

De Ford GT met koolstofvezel carrosserie zal ook leverbaar zijn met een nieuwe velg van koolstofvezel, die het rijgedrag en de wegligging van deze gloednieuwe Ford-supercar verder zal verbeteren.

Lees verder

Populariteit SUV\'s in Europa te danken aan: moderne moeders

De verkoop van SUV\'s is in Europa verviervoudigd sinds 2005 en zal naar verwachting blijven stijgen. Volgens een recent onderzoek is dat dankzij de groeiende populariteit onder een opmerkelijk gevarieerde groep klanten.

Lees verder

Gloednieuwe Ford Edge

De splinternieuwe Ford Edge, biedt hoogwaardig comfort, geavanceerde bestuurdersassistentie-technologieën en een toonaangevende rijdynamiek. In het bestverkopende marktsegment komt de Edge nu binnen bereik van steeds meer klanten.

Lees verder

Ford GT behaalt eerste zege en maakt zich op voor 6 uur van

Komende zaterdag zullen de nieuwe Ford GT’s van het Ford Chip Ganassi Racing team strijden voor een podiumplek in de ‘WEC 6 uur van Spa-Francorchamps’ in België, iets meer dan twee weken na het debuut in de FIA World Endurance Championship op Silverstone.

Lees verder

Ford Motorcraft Welcome Check voor kopers van een gebruikte

De modellen van Ford zijn een lang leven beschoren en kennen vaak meerdere opeenvolgende eigenaren. Net zoals bij nieuwe Fords komt het ook bij gebruikte auto’s regelmatig voor dat de nieuwe eigenaar voor het eerst heeft gekozen voor Ford, en daardoor nog geen klantrelatie is van de Ford dealer in zijn of haar regio.

Lees verder

Nieuwe technologie van Ford helpt snelheidsboetes te voorkom

Een technologie die helpt boetes bij snelheidsovertredingen te voorkomen, blijkt bij Europese klanten van Ford een van de populairste voorzieningen. Nu komt de Ford Intelligent Speed Limiter ook beschikbaar in de nieuwe Ford Edge SUV.

Lees verder

Ford Mustangs werelds best verkochte sportcoupé

In het eerste jaar dat de Ford Mustang wereldwijd verkrijgbaar was, werd de auto de best verkochte sportcoupé ter wereld. De vraag naar de iconische auto blijft onverzadigbaar.

Lees verder

Ford start inschrijving voor nieuwe Ford GT-supercar op Ford

Klanten die graag eigenaar willen worden van de nieuwe Ford GT-supercar kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op FordGT.com.

Lees verder

Geen verlichting? Geen probleem. Zelfrijdende Ford kan zien

Onlangs navigeerde een autonoom prototype van de Ford Fusion Hybrid in het holst van de nacht met uitgeschakelde koplampen over een verlaten woestijnweg. Voor een menselijke bestuurder zou deze rit veel te gevaarlijk zijn.

Lees verder

Is je vering wel opgewassen tegen alle drempels en kuilen?

Kuilen, verkeersdrempels en andere onregelmatige wegdekken zijn een kostbaar probleem geworden voor automobilisten over de hele wereld.

Lees verder

Ford zet luistervinken in voor probleemloze motoren

an wijnproeven tot het stemmen van concertpiano\'s, soms is er geen alternatief voor menselijke zintuigen als producten aan de strengste kwaliteitseisen moeten voldoen. Nu kan ook de productie van motoren aan dit rijtje worden toegevoegd.

Lees verder

Driving Skills for Life ook dit jaar naar Nederland

Ford heeft bekendgemaakt dat het in 2016 € 2,9 miljoen extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 7.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen.

Lees verder

Ford Smart Mobility

Ford Motor Company heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht, Ford Smart Mobility LLC. Met dit nieuwe bedrijf richt Ford zich op opkomende mobiliteitsdiensten. Jim Hackett, voormalig CEO van Steelcase, verlaat zijn positie in de Raad van Bestuur van Ford en start als voorzitter van de nieuwe dochteronderneming.

Lees verder

Nieuwe koplampen van Ford voorkomen verblinding van tegemoet

Bestuurders durven vaak niet met groot licht te rijden omdat ze bang zijn dat ze andere bestuurders verblinden. Ford heeft nu een technologie ontwikkeld waarmee bestuurders optimaal gebruik kunnen maken van hun koplampen zonder andere bestuurders te verblinden. Beter zicht vergroot de verkeersveiligheid in de nacht.

Lees verder

Een reis om de wereld in een T-Ford

Een reis om de wereld in een auto is al een hele prestatie. Maar het lijkt vrijwel onmogelijk als je dit doet in een honderd jaar oude T-Ford. Toch is dat precies waar de Nederlanders Dirk en Trudy Regter mee bezig zijn.

Lees verder

Ford enige automerk in lijst van meest ethische bedrijven

Ford Motor Company is de enige autoproducent die benoemd is tot één van de ‘Worlds Most Ethical Company’s in 2016®’ door Ethisphere Institute - een onderscheid dat wordt geleverd op een moment dat ethiek in het bedrijfsleven in toenemende mate van invloed is op klanten en hun aankoopbeslissingen.

Lees verder

Ford Performance bevestigt deelname Focus RS aan FIA

Een nieuwe generatie motorsportfans kan in 2016 zien hoe Ford met RS zijn motorsport reputatie hoog houdt.

Lees verder

Ford breidt Vignale-lijn uit met vier nieuwe modellen

Ford heeft vandaag op de Geneve International Motor Show de volgende fase in de product- en eigenaarservaring van het luxueuze Ford Vignale-assortiment ingeluid met maar liefst vier nieuwe auto\'s en een persoonlijke klantenservice. Hiermee kunnen zelfs de meest veeleisende klanten hun tijd optimaal benutten, zowel in de auto als daarbuiten.

Lees verder

Ford onthult in Geneve Fiesta ST200

In de aanloop naar de Autosalon van Genève onthult Ford vandaag de nieuwe Ford Fiesta ST200 met 10% meer vermogen (200 pk) en 20% meer koppel (290 Nm)

Lees verder

Ford presenteert nieuwe luxueuze Vignale modellen en Perform

Ford toont de nieuwe modellen en diensten waarmee het Vignale-assortiment is uitgebreid op de Autosalon van Genève. Daarnaast heeft Ford een primeur in het aanbod van Performance Cars.

Lees verder

Innovatieve app Jaunt winnaar Ford Smart Mobility Game Chall

De nieuwe app Jaunt, die ritten efficiënter en socialer maakt en die helpt verkeersdrukte te verlichten, is winnaar geworden van de Ford Smart Mobility Game Challenge. De makers van de reis-en-deel app Jaunt ontvingen vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona de hoofdprijs van € 10.000.

Lees verder

Ford breidt Smart Mobility uit op Mobile World Congress

Mark Fields, CEO van Ford, onthult vandaag de nieuwe Kuga, bevestigt dat de eigen Ford connectiviteitstechnologie SYNC 3 naar Europa komt en kondigt een verdrievoudiging van Fords investeringen in semiautonome autotechnologieën aan terwijl Ford het Smart Mobility-plan blijft uitbreiden.

Lees verder

Ford onthult prachtige nieuwe Kuga

Ford Motor Company onthulde vandaag de nieuwe Kuga, een technologisch geavanceerder, verfijnder en sportiever nieuw ontwerp van een van de populairste sport utility vehicles in Europa.

Lees verder

Ik wil koffie! Uw wens is ons bevel - SYNC 3.

Ford Motor Company lanceert het nieuwe communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 in Europa. Met dit systeem kunnen bestuurders in spreektaal hun smartphone, audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen.

Lees verder

Stoere nieuwe Ford Ranger nog inventiever en robuuster

De robuuste nieuwe Ford Ranger, vanaf nu in de Europese showrooms, biedt klanten meer zuinigheid, een gedurfd ontwerp en ultramoderne technologieën.

Lees verder

Smartphone app verhoogt efficiency en kwaliteit productie

Meer dan een eeuw nadat Henry Ford de eerste bewegende assemblagelijn startte, introduceert Ford Motor Company een grensverleggende uitvinding in het smartphone-tijdperk.

Lees verder

Edge maakt SUV line-up Ford compleet

Met de Ford Edge breidt Ford het SUV-modelprogramma binnenkort verder uit. Naast de EcoSport en Kuga wordt de Edge de derde SUV van Ford in Nederland. Over enkele maanden staat de Edge in de showrooms, maar per direct zijn de orderboeken geopend. De prijslijst begint bij € 56.165 voor een Ford Edge die standaard al meer dan compleet in elkaar steekt.

Lees verder

Ford introduceert nieuw model

Ford zal tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona een nieuw voertuig voor Europa introduceren, nieuwe geavanceerde in-car technologie onthullen en de details bekendmaken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Ford Smart Mobility.

Lees verder

Ford bestverkopend bedrijfswagenmerk in Europa

Dankzij de vernieuwde en uitgebreide line-up van Transit bedrijfswagens bereikte Ford in 2015 een nieuwe mijlpaal, namelijk dat Ford voor het eerst in 18 jaar het bestverkopende bedrijfswagenmerk in Europa was.

Lees verder

Deelname vier Ford GTs aan Le Mans 2016 bevestigd

De organisatoren van “Le Mans 24 Hours”, de ACO (Automobile Club de l\\\'Ouest), hebben vandaag bevestigd dat alle vier de Ford GT’s een plaats op de prestigieuze deelnemerslijst hebben ontvangen voor de 2016 editie van de 24 uur van Le Mans

Lees verder

Ford krijgt Keurmerk Private Lease

Ford draagt met ingang van vandaag het Keurmerk Private Lease. Ford kreeg het keurmerk omdat het met Ford Private Lease als één van de eerste automerken in Nederland voldoet aan de voorwaarden om voor het keurmerk in aanmerking te komen. Met dit label is de consument, die kiest voor een nieuwe Ford via Ford Private Lease, automatisch verzekerd van de vijf zekerheden waar het Keurmerk Private Lease voor staat.

Lees verder

Favoriete compacte auto van Europa wederom Ford Fiesta

De Ford Fiesta was afgelopen jaar weer de best verkochte compacte auto van Europa. Met deze goede score is de Fiesta inmiddels voor het vierde jaar op rij topscoorder in zijn segment.

Lees verder

Nieuwe Ford Focus RS; introductie persbericht

De nieuwe sportieve Focus RS is als eerste Ford uitgerust met het innovatieve Ford Performance AWD-systeem (AWD: All Wheel Drive) en biedt toonaangevende bochtsnelheid, ongekende prestaties en onversneden rijplezier.

Lees verder

Ford verhoogt productie Performance Cars

Voor snelle Ford\'s gloort een nieuw tijdperk nu de productie van de Focus RS is gestart. Ford verwacht 41.000 sportieve auto\\\'s voor de Europese markt te produceren in 2016. In 2015 bedroeg de productie 29.000 stuks. Dit is een stijging van 40 procent op jaarbasis. In 2015 is de verkoop van sportieve auto\'s in Europa met 62 procent gestegen ten opzichte van 2014.

Lees verder

Ford transformeert zichzelf tot mobiliteitsleverancier

Ford introduceert FordPass® als onderdeel van de transformatie naar een auto- en mobiliteitsbedrijf. FordPass® is een platform dat de relatie tussen autoproducent en consumenten herdefinieert en beoogt voor autobezitters te doen wat iTunes deed voor muziekliefhebbers.

Lees verder

Deel je Ford lease-auto, met de Ford Credit Link

Een nieuw pilotleaseprogramma van de Ford Motor Credit Company stelt gezinnen, vriendengroepen en buren in staat om een Ford te delen.

Lees verder

Ford wordt exclusieve leverancier voor topwielerploeg

Ford heeft vandaag een nieuwe meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Team Sky bekendgemaakt en wordt de exclusieve leverancier van personenauto’s en bedrijfswagens voor de topwielerploeg.

Lees verder

Autonoom rijden in de sneeuw; unicum in industrie.

Op dit moment test Ford als eerste fabrikant autonome auto’s onder winterse omstandigheden zoals sneeuw. Dit is een belangrijke stap in het plan van het bedrijf om volledig autonome auto’s binnen het bereik van miljoenen consumenten wereldwijd te brengen.

Lees verder

Nieuws over Ford op de Consumer Electronics Show

Ford deelt het laatste nieuws over de Ford Smart Mobility plannen op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Ford Smart Mobility is het programma om connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen en de klantervaring naar een hoger niveau te brengen.

Lees verder

Coureurs voor World Endurance races bekendgemaakt

Ford Chip Ganassi Racing maakte vandaag bekend dat Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla en Andy Priaulx zijn geselecteerd om achter het stuur van de nieuwe Ford GT plaats te nemen en te racen in de 2016 FIA World Endurance Championship (WEC).

Lees verder

Hybride glas voor nieuwe Ford GT

Wat begon als een lichtgewicht technologie concept wordt werkelijkheid voor de aanstaande eigenaren van de Ford GT. De nieuwe supercar debuteert met de Corning® Gorilla® Glass© hybride voorruit – een meer duurzame, krasbestendige ruit die 30 procent lichter is dan normaal glas.

Lees verder

Ford Ranger bestverkochte pick-up in Europa

De Ford Ranger is de populairste pick-up in Europa, met 25.500 verkochte auto\'s in de eerste elf maanden van 2015, een stijging van 32 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder

Ford investeert 4,5 miljard dollar in elektrische auto\'s.

Ford investeert tot 2020 4,5 miljard dollar extra in elektrische auto\'s en verandert daarnaast de ontwikkeling van de autobeleving door klanten. Dit heeft tot doel internationale mobiliteit te veranderen en daardoor het leven van mensen te veraangenamen.

Lees verder

Nu verkrijgbaar Ford Focus ST diesel met PowerShift-automaat

Amsterdam, 16 december 2015 - De verkoop van de Ford Focus ST is verdubbeld sinds de introductie van het nieuwe model, met vanaf begin 2015 voor het eerst een uitbreiding van het assortiment met een dieselmotor, waardoor klanten in de eerste tien maanden van het jaar maar liefst 10.000 Focus ST’s kochten*. De vraag in Europa is gelijkmatig verdeeld tussen de twee motorversies. 46 procent kiest voor de Focus ST met een dieselmotor van 185 pk, en 54 procent kiest voor de EcoBoost-benzineversie van 250 pk.

Lees verder

50.000 euro voor nieuwste wapenfeit van Ford Performance

Maar weinig snelle productiemodellen spreken zo tot de verbeelding als de fonkelnieuwe Ford Focus RS. Prestaties van een hoogwaardige sportwagen worden in het nieuwste RS-model van Ford gecombineerd met alledaags gebruiksgemak, hoewel het circuit voor een spannende trackday voortdurend lonkt.

Lees verder

24 uur van Mustang: Monsterrit door heel Nederland

Een nieuwe Ford Mustang GT, een roadtrip van 24 uur door Nederland en een scala aan social media-kanalen waaronder een 24-uurs livestream op YouTube… dat zijn de ingrediënten van de ‘24 uur van Mustang’, die op vrijdag 11 december aanstaande van start gaat.

Lees verder

Autonome Ford-technologie verandert files in relaxtijd

File rijden kan vermoeiend, stressvol en vervelend zijn. Maar dat is precies waar bestuurders in Europa gemiddeld 30 uur per jaar mee te maken hebben.* Ford is momenteel bezig met de ontwikkeling van een technologie die filerijden ontspannender maakt.

Lees verder

Vernieuwde Ford Kuga nu in de showroom vanaf € 25.990

SUV\'s en vierwielaangedreven auto’s vormen een belangrijk onderdeel van het Ford-portfolio, waardoor het merk kan bogen op een enorme ervaring en know-how in dit marktsegment.

Lees verder

Autonoom rijden begint in de ruimte

Ford heeft als eerste autofabrikant een autonoom rijdende auto getest in Mcity – een volwaardige en realistische stedelijke omgeving gebouwd op het 32 hectare grote terrein dat onderdeel is van het Mobility Technology Center van de universiteit van Michigan. Het testen van auto\'s in een dergelijke omgeving versnelt het ontwikkelingsproces van autonoom rijden enorm. Autonome voertuigen zijn dan ook een belangrijk onderdeel van Ford Smart Mobility - Ford\'s plan om connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen, de klantervaring en big data op een hoger niveau te krijgen.

Lees verder

Uniek pak toont gevaar van autorijden onder invloed

Ford Motor Company heeft een uniek pak ontwikkeld om jonge mensen op een ingrijpende manier te leren over de gevaren van rijden onder invloed van drugs.

Lees verder

Ford ontwikkelt reusachtige ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

Ze worden gebruikt voor het minimaliseren van achtergrondgeluid op een zakenvlucht, of voor het wegfilteren van het geroezemoes van forensen in een trein: hoofdtelefoons met omgevingsgeluidonderdrukking hebben voor miljoenen mensen van het reizen een rustiger en prettiger ervaring gemaakt. Ford heeft nu hetzelfde principe ook op auto\'s toegepast.

Lees verder

Ford vindt antwoorden bij de gekko

Ford Motor Company brengt nieuwe mogelijkheden in kaart bij zoeken naar innovaties op het gebied van hechtmiddelen die zijn geïnspireerd op gekko\'s. Ford werkt tevens samen met Procter & Gamble, waarbij onderzoeksresultaten worden uitgewisseld, aangezien beide bedrijven biomimicry willen toepassen in verschillende zakelijke oplossingen.

Lees verder

Ford Mustang ultieme stuntauto volgens Ben Collins

Deze week lanceerde Lionsgate U.K. de nieuwe DVD-film “Ben Collins: Stunt Driver”, waarin de nieuwe Ford Mustang GT 5.0 V8 Fastback tot dé ultieme stuntauto wordt betiteld. In de film voelt Ben Collins, de bekende stuntrijder, coureur en de voormalige ‘Stig’ van BBC’s “Top Gear”, een aantal high-performance-auto’s aan de tand in een 48 uur durend spektakel met explosieve, op hoge snelheid gereden proeven met vliegtuigen, helikopters en militaire voertuigen.

Lees verder

Ford benoemt winnaar van SYNC AppLink Developer Challenge

Ford Motor Company benoemde vandaag Drive Efficiënt tot winnaar van de SYNC AppLink Developer Challenge in Dublin - een 24-uurs wedstrijd om apps voor het spraakgestuurde connectiviteitsysteem Ford SYNC te ontwerpen. Ford SYNC met AppLink stelt bestuurders in staat apps te bedienen door middel van spraaksturing, terwijl ze hun ogen op de weg en de handen aan het stuur houden.

Lees verder

De Ford Focus Red & Black Edition

Na het overdonderende succes van de sportieve Fiesta Red & Black Edition presenteert Ford nu ook de Focus 5-deurs Hatchback en Wagon in twee fraaie limited edition uitvoeringen. Dit zijn zinderende two-tone versies voor liefhebbers van dynamiek en stijl, met 150pk en een extra sportief karakter. De Focus Red & Black Edition zijn vanaf nu te bestellen vanaf € 25.495, met een klantvoordeel van € 2.175.

Lees verder

Met 3D-printer nu thuis je eigen supercar maken

Er is een goede reden om een 3D-printer op je verlanglijstje te zetten. De technologie kan nu worden ingezet om thuis een aantal van de meest populaire auto\\\'s van Ford te printen, onder andere de Ford GT, de Ford Mustang en de Focus RS. Het is dan ook niet meer dan logisch dat 3D-printen bij de ontwikkeling van de definitieve versie van deze drie auto\\\'s een belangrijke rol heeft gespeeld.

Lees verder

Voetgangers lopen groot risico door gebruik smartphone

Zelfs een trottoir of passage is tegenwoordig niet meer veilig als gevolg van voetgangers die lopen te bellen of berichtjes versturen. Nog zorgwekkender is het dat veel mensen hun mobiele telefoons en andere mobiele apparaten zelfs gebruiken als ze de weg oversteken.

Lees verder

Eerste Ford ‘Driving Skills for Life’-evenement

De eerste editie van de Nederlandse Ford ‘Driving Skills for Life’ – afgelopen weekend in Lelystad – was direct een groot succes. Vrijdag, zaterdag en zondag beleefden in totaal bijna 450 verse rijbewijsbezitters (tot 24 jaar) op de RDW-testbaan een spannende en leerzame dag. Met na afloop: 450 betere én veiligere jonge weggebruikers.

Lees verder

De Ford Focus 1.5 TDCi nu leverbaar met Powershift-automaat

Ford voegde onlangs een nieuwe motor/transmissie combinatie toe aan het Focus-modelprogramma. Met de introductie van de geavanceerde 1.5 TDCi Euro6-motor in combinatie met PowerShift-automaat biedt Ford de perfecte mix van vermogen, efficiëntie en comfort. Ondanks de hoge prestaties en dankzij de lage CO2-uitstoot komt de Ford Focus 1.5 TDCi met Powershift in aanmerking voor het gunstige 20%-bijtellingsniveau.

Lees verder

Europese Ford fabrieken verbruiken minder energie

Na een investering van 23 miljoen euro, specifiek gericht op het tegengaan van energieverspilling, ligt Ford Europa op schema in het streven naar een energiebesparing van 25% per geproduceerde auto tussen 2011 en 2016.

Lees verder

Ford viert 50 jaar Transit met exclusieve ‘Anniversary

Ford viert de 50ste verjaardag van de legendarische Transit bedrijfswagen met een indrukwekkend cadeau: de Transit Custom ‘Anniversary Edition’. Deze ‘full options’ jubileumuitvoering biedt het allerbeste dat er momenteel op dit gebied te koop is. Van maximale functionaliteit en efficiency tot ongekende luxe en hightech voor veiligheid en comfort. Een praktische showcase van 50 jaar bedrijfswagenkennis en -innovatie.

Lees verder

Fiesta White Edition: unieke limited edition van Ford

Stijlvol nieuws bij de Ford-dealer. Daar staat nu de zeer fraaie Fiesta White Edition: een speciale uitvoering van Ford’s succesvolle compacte hatchback. Met een groot aantal extra’s, veel klantvoordeel én slechts 20% bijtelling.

Lees verder

Raceschema Ford GT; debuteert op Silverstone

De nieuwe Ford GT raceauto - onthuld op Le Mans in juni van dit jaar - zal volgend jaar april zijn Europese race debuut maken op het Silverstone circuit in Engeland.

Lees verder

Transits domineren Bestelauto van het Jaar verkiezing 2016

In de afgelopen twee jaar scoorde zowel de Ford Transit Custom als de Transit de titel van Bestelauto van het Jaar. Ook deze keer domineerde de bedrijfswagens van Ford de 2016-editie van de hoog gewaardeerde praktijkprijs Bestelauto van het Jaar. De Ford Transit Courier en Connect gooide de hoogste ogen in hun segment. Met de waardering voor de Transit mag je rustig stellen dat de vakjury een feestelijk tintje heeft gegeven aan het gouden jubileum van de Transit. ‘To date’ zijn er inmiddels zo’n acht miljoen Ford Transit-modellen geproduceerd.

Lees verder

Struisvogelveren in heropende megafabriek van Ford

De ultramoderne Ford mega-fabriek in het Spaanse Valencia verlegt opnieuw de grenzen van productiekwaliteit en efficiency. Na een investering van € 2,3 miljard in research en innovatie is dit de meest geavanceerde en meest flexibele autofabriek ter wereld: er rijden sinds kort maar liefst 6 verschillende Ford-modellen van dezelfde productieband – een unicum in de auto-industrie. Ford produceert in deze state-of-the-art faciliteit de S MAX, de Galaxy, de Kuga, de Transit Connect, de Tourneo Connect en de Mondeo, inclusief de Mondeo Hybrid en de exclusieve Ford Mondeo Vignale. De fabriek ligt op schema om in 2015 liefst 400.000 nieuwe Ford’s te bouwen.

Lees verder

Trots op je accent? Spraakgestuurde SYNC-technologie

Van het kenmerkende Scouse-accent dat wereldberoemd is geworden door de Beatles, tot het zangerige Cockney van Michael Caine: Britse en andere Europese accenten fascineren en verwarren - en voorzien imitators van werk.

Lees verder

Het ontstaan van de nieuwe Ford Focus RS

Van de verzengende hitte in Arizona tot de ijzige vlakten van de Noordpool en van de designstudio tot het testlab: Ford Motor Company biedt een kijkje achter de schermen en laat zien hoe de nieuwe Focus RS is ontstaan.

Lees verder

Nieuwe Ford Focus RS is snelste RS ooit

Ford Motor Company heeft vandaag tijdens de Autosalon van Frankfurt bekendgemaakt dat de nieuwe Focus RS in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, wat deze sportieve hatchback het snelst accelererende RS-model tot nu toe maakt. Bekijk deze nieuwe video voor meer informatie.

Lees verder

Nieuwe Ford Edge en verbeterde Kuga en EcoSport

De nieuwe Ford Edge is het derde hoofdstuk in het Europese uitbreidingsplan van het SUV-assortiment (sport utility vehicles) van Ford Motor Company. Het Europese Edge-model wordt geïntroduceerd tijdens de Autosalon van Frankfurt en levert, als later dit jaar de productie van start gaat, een geoptimaliseerd brandstofverbruik en een CO2-uitstoot* onder de 150 g/km.

Lees verder

Nieuwe Ford Ranger beleeft Europees debuut

De nieuwe Ford Ranger maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Frankfurt. Deze nieuwe pickup, die vanaf 2016 leverbaar is, heeft een opvallend design, is uitgerust met ultramoderne technologieën en heeft een lager brandstofverbruik.

Lees verder

Ford ingenieurs gaan tot het uiterste

Moderne gezinnen gebruiken de auto vaak als mobiele schoonheidssalon of eettafel. Nagellak remover, haarlak, snoep, koolzuurhoudende dranken en vele andere zaken komen veelvuldig in aanraking met het interieur van de auto. Ook brengen kledingstukken als spijkerbroeken en riemen de nodige schade en slijtage aan in de auto. Om erachter te komen hoe vlekken en schades ontstaan en voorkomen kunnen worden, moeten Ford ingenieurs zich vaak voordoen als detective Sherlock Holmes.?

Lees verder

Ford ingenieurs gaan tot het uiterste

Moderne gezinnen gebruiken de auto vaak als mobiele schoonheidssalon of eettafel. Nagellak remover, haarlak, snoep, koolzuurhoudende dranken en vele andere zaken komen veelvuldig in aanraking met het interieur van de auto. Ook brengen kledingstukken als spijkerbroeken en riemen de nodige schade en slijtage aan in de auto. Om erachter te komen hoe vlekken en schades ontstaan en voorkomen kunnen worden, moeten Ford ingenieurs zich vaak voordoen als detective Sherlock Holmes.

Lees verder

Nieuwe S-MAX en Galaxy behalen maximale score

De nieuwe Ford S-MAX en Ford Galaxy hebben de hoogst mogelijke veiligheidsscore van vijf sterren behaald in de onafhankelijke crashtest Euro NCAP.

Lees verder

Ford vergroot koopkracht van zakelijke rijders ook in 2016

Zoals elk jaar veranderen ook in 2016 de regels voor de bijtelling voor zakelijk autorijden. Dit jaar zelfs dubbel: de CO2-normen worden aangescherpt en de 0%-, 7%-, 14%-, 20%- en 25% klassen maken plaats voor de bijtellingcategorieën 4%-, 15%-, 21% en 25%. De meeste zakelijke rijders zijn daardoor vanaf volgend jaar veel duurder uit als zij willen overstappen in een vergelijkbare (lease)auto die zij ook privé gebruiken. Ford start een campagne om daarvoor te waarschuwen en biedt een mogelijkheid om – zelfs in de eerste helft van 2016 nog – te gaan leasen met de gunstige lage bijtelling van 2015.

Lees verder

Ford breidt uit in snelgroeiend SUV-segment

Ford Europa kondigde vandaag plannen aan om het assortiment in het snelgroeiende SUV-segment uit te breiden en om AWD-technologieën aan te bieden voor het hele assortiment.

Lees verder

Kinderen de grootste storende factor tijdens het rijden?

Kinderen wordt vaak verweten dat ze een storende factor zijn tijdens autoritten, maar volgens een nieuw onderzoek van Ford creëren ouders onderweg minstens zoveel spanningen.

Lees verder

Ford introduceert aantrekkelijke Transit Economy Editions

In navolging op de succesvolle Ford Transit Custom Economy Edition, introduceert Ford nu ook aantrekkelijke Economy Editions van de Transit Courier en Transit Connect. Daarmee maakt Ford een complete serie scherp geprijsde Transit-modellen bereikbaar voor elke ondernemer.

Lees verder

Ford Europa investeert € 2.6 miljoen

Ford Motor Company heeft vandaag bekendgemaakt dat het in 2015 € 2,6 miljoen extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 5.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen.

Lees verder

Eerste nieuwe Mustang geleverd aan trotse eigenaar

De nieuwe Ford Mustang is vanaf nu bij de Nederlandse FordStores te bewonderen. Vandaag werd de eerste klantverkochte auto bij de FordStore in Amsterdam op feestelijke wijze aan zijn nieuwe eigenaar overhandigd.

Lees verder

Europese bestuurders onder indruk van nieuwe semi-autonome t

Autonome auto\\\'s zijn voorlopig nog toekomstmuziek. Maar volgens een nieuw onderzoek van Ford over verkooptrends in Europa zijn Europese bestuurders steeds enthousiaster over de semi-autonome technologieën die een brug slaan naar de auto\\\'s van de toekomst.

Lees verder

Wat zit er in het handschoenenvak van de nieuwe Mustang?

Airbags zijn meer dan 35 jaar geleden geïntroduceerd, en sindsdien hebben ze tienduizenden levens gered. Ze staan ook centraal bij het ontwerpen van de auto s waarin we rijden.

Lees verder

Ford Transit viert gouden jubileum

Afgelopen zondag bereikte de inmiddels wereldberoemde Ford Transit zijn vijftig jarig jubileum. Al vijf decennia lang is de Transit de drijvende kracht achter vele grote en kleine bedrijven. Deze mijlpaal markeert dan ook vijftig jaar loyale dienstverlening aan ondernemers sinds het moment dat het eerste exemplaar van de band rolde.

Lees verder

Hebben gamers de sleutel tot toekomstige mobiliteit in hande

Ford Motor Company heeft vandaag tijdens Gamescom een wedstrijd aangekondigd waarin ontwikkelaars van videogames worden uitgedaagd om oplossingen voor wereldwijde mobiliteitsproblemen te bedenken. Tijdens de Ford Smart Mobility Game Challenge, die is opgezet in samenwerking met het Cologne Game Lab, worden ontwikkelaars uitgedaagd om verschillende vervoersmogelijkheden in een stad te integreren in leuke en aantrekkelijke onlinegames. Gamescom 2015, de grootste beurs voor interactieve games van Europa, vindt deze week plaats in Keulen

Lees verder

Ford GT en speciale Forza Focus RS onthuld tijdens Gamescom

Vlak voor aanvang van de internationale Gamescom-beurs in Keulen is vandaag op een speciaal Microsoft-evenement een unieke nieuwe Ford Focus RS onthuld. Het lakwerk van deze RS is ontworpen door spelers van Forza Motorsport voor Xbox.

Lees verder

Ford Fiesta bestverkochte compacte auto in Europa.

De Ford Fiesta was tijdens de eerste helft van 2015 de bestverkopende compacte auto in Europa. Tussen januari en juni 2015 kochten Europese klanten 173.999* Fiesta s. Dat is 3,6 procent meer ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Lees verder

Nieuwe S-MAX en Galaxy nu te bestellen

De nieuwe S-MAX en Galaxy zijn binnenkort te zien in de showroom. Een nieuw tijdperk is aangebroken voor Ford’s comfortabele people movers die vanaf heden te bestellen zijn bij de Ford dealer.

Lees verder

Dankzij Ford kunt u opgelucht ademhalen!

Wist u dat een bestuurder bij een snelheid van 95 km/u tot wel 20 meter blind rijdt wanneer hij niest? Ford heeft een nieuw luchtfiltratiesysteem in auto\'s aangebracht dat bijna alle stikstofdioxide (een belangrijke factor voor het ontstaan van astma) en tot wel 99 procent van alle pollen en gasvormige vervuilende stoffen en geuren tegenhoudt.

Lees verder

Ford vermindert blessures bij industriële atleten.

Sinds 2003 heeft Ford blessures bij haar meer dan 50.000 ‘industriële atleten’ in de VS met 70 procent terug gebracht.

Lees verder

Ford maakt de weg vrij voor een duurzame toekomst

Ford maakt stappen in de verandering van de manier waarop de wereld beweegt en benadrukt de belangrijkste megatrends in mobiliteit en milieuprestaties van het bedrijf in de release van het 16e jaarlijkse Sustainability Report van Ford.

Lees verder

Ford zet voetgangers ook ’s nachts in het zonnetje

\\\'s Nachts rijden, vooral op onverlichte wegen, kan een zenuwslopende ervaring zijn. Ford ontwikkelt nieuwe verlichtingstechnologieën waarmee bestuurders sneller potentiële risico\\\'s kunnen identificeren, waaronder voetgangers, fietsers en dieren.

Lees verder

De Ford Transit wordt 50

Een halve eeuw nadat Ford Motor Company de legendarische Transit introduceerde, leveren bedrijfswagens nog steeds een belangrijke en almaar groeiende bijdrage aan de Europese economie, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Lees verder

Ervaar een ‘Hot Lap’ in de nieuwe Ford Mustang o

Een nieuwe interactieve video laat kijkers de geheel nieuwe Ford Mustang vanuit meerdere perspectieven ervaren terwijl hij op topsnelheid over het legendarische Silverstone circuit in de UK rijdt.

Lees verder

SmartDeviceLink mogelijk industrie standaard voor smartphone

Met de aankondiging van Toyota, die aangeeft de mogelijkheden van de gedeelde SmartDeviceLink technologie te onderzoeken, komt een open source software oplossing dichterbij. Het doel; het creëren van een standaard voor de integratie van smartphone apps in auto’s.

Lees verder

De compacte EcoSport SUV van Ford is verbeterd

De Ford Motor Company heeft vandaag aangekondigd dat de verbeterde Ford EcoSport SUV vanaf nu kan worden besteld. De auto beschikt over stijlvolle interieur upgrades, een betere rijdynamiek en nieuwe features voor meer comfort en gemak.

Lees verder

Ken Block bedwingt de beruchte hillclimb van Goodwood

De nieuwe Ford Focus RS beleefde vandaag een unieke wereldpremière op het Festival of Speed 2015 in Goodwood, waar Gymkhana- en World Rallycross-ster Ken Block de prestaties van het sportieve topmodel demonstreerde op de befaamde hillclimb.

Lees verder

De nieuwe Ford Focus RS krijgt een indrukwekkende 350 pk!

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe Focus RS een maximaal vermogen van 350 pk heeft. Het door Ford Performance ontwikkelde model beschikt over een unieke versie van de nieuwe 2.3-liter EcoBoost-motor, die werd geïntroduceerd in de Ford Mustang.

Lees verder

Nieuwe luxe Ford Galaxy levert eersteklas rijervaring

De Ford Galaxy biedt een luxe rijervaring voor zeven personen. De geavanceerde technologieën en materialen verbeteren de reiskwaliteit en het zitcomfort en zorgen voor een stiller interieur.

Lees verder

Ford introduceert videotechnologie die ongevallen helpt voor

Voor bestuurders kunnen kruispunten met beperkt zicht veel stress opleveren. Vaak moeten ze zich letterlijk in allerlei bochten wringen om naderend verkeer te kunnen zien. Maar nu komt Ford met een nieuwe cameratechnologie die zelfs om de hoek kan kijken. Dit vermindert de stress en kan aanrijdingen voorkomen.

Lees verder

Ford sluit ketenconvenant met Inspectie Leefomgeving en Tran

Ford Nederland B.V. ondertekende vandaag als eerste auto importeur een ketenconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In het convenant is afgesproken dat Ford Nederland zelf verantwoordelijkheid neemt en de Nederlandse Ford dealers zal controleren op aanwezigheid en juistheid van het energielabel voor nieuwe personenauto’s.

Lees verder

Ford 1.0-liter EcoBoost wint achtste prijs in 4 jaar

Ford heeft bekend gemaakt dat de kleine 1.0-liter EcoBoost benzinemotor, die vanwege het enorm lage brandstofverbruik en het indrukwekkende prestatievermogen, de achtste prijs in vier jaar tijd heeft gekregen bij de “International Engine of the Year Awards” 2015.

Lees verder

Ford keert in 2016 met nieuwe Ford GT terug op Le Mans

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf weer gaat deelnemen aan een van de meest prestigieuze autoraces ter wereld. Ford doet dit met een nieuwe raceauto, de Ford GT, die is gebaseerd op de nieuwe ultra-high-performance supercar die volgend jaar op de markt komt.

Lees verder

Lager brandstofverbruik en vernieuwde technologieën

Ford heeft bekendgemaakt dat de nieuwe vijfzits Tourneo Connect en de zevenzits Grand Tourneo Connect deze zomer op de markt komen met nieuwe, zuinigere motoren en technologieën voor bestuurdersassistentie en connectiviteit die een primeur betekenen in het marktsegment.

Lees verder

Ford ondersteunt Techstars Mobility, Driven by Detroit.

Het door Ford ondersteunde Techstars Mobility, Driven by Detroit project, gaat 10 innovatieve startup bedrijven ondersteunen middels training en een geldelijke investering. Doel is om deze bedrijven te helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van toekomstige mobiliteit en transport oplossingen.

Lees verder

Ford Transit Connect laagste brandstofverbruik

Vanaf deze zomer wordt de Transit Connect voorzien van nieuwe aandrijvingsmogelijkheden met het laagste brandstofverbruik in zijn klasse en voor zijn segment unieke technologieën voor bestuurdersassistentie en connectiviteit.

Lees verder

Diverse upgrades voor de Ford Fiesta

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat de Fiesta, de bestverkochte compacte auto in Europa, nu leverbaar is in nieuwe kleuren en met upgrades op het gebied van styling en uitrusting. De Fiesta, in 2012, 2013 en 2014 al de bestverkochte compacte auto in Europa, bleek in het eerste kwartaal van 2015 met 88.155 exemplaren opnieuw een top seller te zijn. Verder kondigde Ford ook de introductie van zuinigste Fiesta ooit aan. De Fiesta ECOnetic is nu uitgerust met de 1.5-liter Ford TDCi-dieselmotor, met een verbruik van 3,2 l/100 km, een uitstoot van 82 g/km en 14% bijtelling voor de zakelijke rijder.

Lees verder

Mustang-gekte in Europa

In Europa woedt een ware Ford Mustang-manie, nu de auto hier na vijftig jaar te koop is. Al vanaf het moment van de bekendmaking van de mogelijkheid om Ford Mustang-eigenaar te kunnen worden, leidde dit tot een onafgebroken stroom aan verzoeken om informatie én, in het verlengde daarvan, een stormloop aan orders.

Lees verder

Het woon-werkverkeer gedurende de spits is voor veel Europea

Het woon-werkverkeer gedurende de spits is voor veel Europeanen zó’n beproeving dat deze meer stress oplevert dan de baan zelf. Forenzen beoordelen de stress zelfs als groter dan een afspraak bij de tandarts. Dit blijkt uit een Europees onderzoek* onder meer dan vijfduizend (5.503) forenzen van autofabrikant Ford

Lees verder

Ford werkt aan innovatief motormanagement.

Ford doet onderzoek naar een innovatief motormanagement systeem dat de bekroonde 1.0-liter EcoBoost-driecilindermotor nog zuiniger maakt.

Lees verder

Ford onthult nieuwe Ranger pick-up met gedurfd nieuw ontwerp

Ford heeft onlangs de stoere nieuwe Ranger onthuld. Een nieuwe benchmark in het pick-up segment met een compromisloze mix van robuuste mogelijkheden en geavanceerde technologie. De nieuwe Ford Ranger zal in meer dan 180 markten wereldwijd worden aangeboden en zal in Europa vanaf begin 2016 geleverd worden.

Lees verder

Ford bestverkochte bedrijfswagenmerk van Europa

In het eerste kwartaal van 2015 was Ford het bestverkopende bedrijfswagenmerk in Europa. De toenemende vraag van klanten naar de nieuwe en uitgebreide Transit-modellenreeks heeft het bedrijf het beste marktaandeel in 20 jaar opgeleverd.

Lees verder

Ford Mustang acceleratie van 0-100 km/u

Ford maakt vandaag bekend, dat de totaal nieuwe Ford Mustang een acceleratie van 0-100 km/u heeft van minder dan 5 seconden. Hiermee is hij het snelst accelererende productiemodel dat Ford ooit in Europa op de markt heeft gebracht. De onderneming maakt ook bekend dat meer dan 2.200 kopers de fonkelnieuwe Ford Mustang al hebben besteld sinds de komst van deze iconische auto eerder dit jaar in Europa bekend werd gemaakt.

Lees verder

Ford Ka, stoer en vol karakter, nu vanaf €8.995

?De Ford Ka is al vanaf de introductie een onderscheidend alternatief in het meest compacte segment. Naast krachtige aankoopmotieven als expressieve vormgeving, moderne betrouwbare techniek, een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en een laag brandstofverbruik, positioneert de Ka zich nu nog sterker met een aantrekkelijke vanafprijs van €8.995,-.

Lees verder

Ford Kuga nu al leverbaar vanaf € 27.990

Ford heeft de indeling van het modelprogramma van de Kuga gewijzigd en de prijzen naar beneden bijgesteld. Om de aantrekkingskracht van de Kuga verder te vergroten is tevens een scherp geprijsd basismodel geïntroduceerd. Vanaf 1 april staat het Kuga-modelprogramma in een nieuwe opstelling in de showroom van de Nederlandse Ford-dealers waarbij uitvoeringen en prijsstelling nauwkeuriger zijn afgestemd op de behoeften van de consument.

Lees verder

Ford produceert vijfmiljoenste EcoBoost-motor

Ford Motor Company heeft een mijlpaal bereikt in de productie van de brandstofbesparende EcoBoost-benzinemotoren: sinds de introductie van deze motorenlijn in 2009 zijn er wereldwijd vijf miljoen exemplaren geproduceerd. Lees volledig bericht

Lees verder

Nooit meer snelheidsboetes? Nieuwe Ford-technologie

Te hard rijden kan kostbaar zijn, niet alleen vanwege de hoge snelheidsboetes, maar ook omdat te hard rijden een belangrijke rol speelt bij sommige ongelukken. Ford introduceert nu een nieuwe technologie die kan voorkomen dat bestuurders te hard rijden, zowel in het binnen- als in het buitenland.

Lees verder

Ford onthult een scala aan artikelen

Het wereldwijde Ford designteam onthult vandaag op de Salone del Mobile designbeurs in Milaan haar meest creatieve en innovatieve vindingen zoals een zeilboot, een gitaar, een voetbaltafel, maar ook traditionelere voorwerpen zoals een drijvende lamp en een Wi-Fi-speaker. Deze nieuwe design collectie is geïnspireerd op dezelfde filosofie die geleid heeft tot het design van de Ford GT.

Lees verder

Ford Fiesta nu leverbaar met zeer schone (Euro6) 1.5 TDCi mo

De populaire Ford Fiesta is sinds kort leverbaar met de nieuwe, zuinige 1.5 TDCi Euro6 motor. Een prettige eigenschap is dat hij door zijn lage uitstoot in aanmerking komt voor een bijtellingspercentage van slechts 14%. In het Fiesta-leveringsprogramma is deze motor de opvolger van de 1.6 TDCi. Met de Fiesta 1.5 TDCi blijft dit Ford-model zeer aantrekkelijk voor zakelijke gebruikers

Lees verder

Meer dan een derde negeert wetgeving over gebruik gordels

Voor een grote meerderheid van automobilisten is het dragen van een veiligheidsgordel de gewoonste zaak van de wereld. Dit is het gevolg van steeds strengere wetgeving in Europa en een toegenomen besef van veiligheid bij het publiek.

Lees verder

Ford onthult de nieuwe Galaxy

De Ford Motor Company heeft vandaag de splinternieuwe Ford Galaxy onthuld; een ruime, verfijnde en technologisch geavanceerde ‘people mover’ waarin zeven personen in alle luxe kunnen reizen.

Lees verder

Nieuwe Ford C-MAX en Grand C-MAX nu te bestellen, medio juni

Veel automobilisten stellen bij de aanschaf van een nieuwe auto prijs op de combinatie van een fraai uiterlijk, een uitstekend rijgedrag, hoogstaande technologieën voor zowel comfort en veiligheid, ruimte en een laag brandstofverbruik. Al deze eigenschappen komen samen in de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX die daardoor veel gebruiksmogelijkheden bieden. De nieuwe Ford C-MAX en Grand C-MAX verschijnen binnenkort in de showroom van de Nederlandse Ford-dealers. De C-MAX is voor het eerst leverbaar met de nieuwe 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor en de 1.5-liter TDCi ECOnetic-dieselmotor met een vermogen van 95 pk of 120 pk in de 5-zits C-MAX. Ook de nieuwste generatie is leverbaar als 5-zits C-MAX en als 7-zits Grand C MAX; de laatste met innovatieve, dubbele schuifdeur en het walk-through stoelsysteem. De nieuwe Ford C-MAX is een innovatieve familieauto en maakt deel uit van de uitgebreide reeks MPV-modellen van Ford

Lees verder

Ford op AutoRAI 2015 met vier Nederlandse primeurs

Na enkele jaren van afwezigheid vindt van 17 t/m 26 april in Neerlands grootste beursgebouw, de RAI in Amsterdam, wederom de AutoRAI plaats. Traditioneel het belangrijkste en grootste auto-evenement van Nederland. Ford is – uiteraard – aanwezig en presenteert in Amsterdam naast de gangbare modellen maar liefst vier Nederlandse primeurs. Tevens kunnen de bezoekers zowel op de Ford-stand als op het buitenterrein (Buitenpark) kennismaken met diverse geavanceerde technologieën en bestaat de mogelijkheid een proefrit te maken in een C-MAX Plug-In Hybrid en een Mondeo Hybrid

Lees verder

Ford investeert miljoenen in Ford Driving Skills for Life

Ford Motor Company heeft vandaag bekendgemaakt dat het in 2015 € 2,6 miljoen extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 5.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen.

Lees verder

Ford lanceert MyFord Mobile smartphone App

Ford lanceert een nieuwe App die bestuurders van een elektrische auto in staat stelt om op afstand hun smartphone met de auto te verbinden en daarmee het opladen van de auto te beheren. Daarnaast kan men met de app zelfs de temperatuur in de auto op afstand regelen zodat een rit altijd comfortabel begint.

Lees verder

Ford kondigt zes nieuwe spraakgestuurde Apps

Ford kondigde vandaag op het Mobile World Congress zes nieuwe apps aan die bestuurders middels spraaksturing in staat stellen om met behulp van Ford SYNC met Applink technologie volledig op de hoogte te blijven van actualiteiten.

Lees verder

Ford Smart Mobility Plan uitgebreid met e-bikes experiment

Ford breidt haar wereldwijde Ford Smart Mobility Plan uit met een nieuw experiment om te onderzoeken hoe elektrische fietsen in het dagelijks leven naadloos kunnen samenwerken met auto´s en het openbaar vervoer.

Lees verder

Ford toont ‘innovation through performance’.

Ford Motor Company maakt tijdens de Autosalon 2015 van Genève een verpletterende indruk met de technisch meest geavanceerde modellenreeks ooit. Met een mondiaal salondebuut voor de sportieve Ford Focus RS en de Europese première van de Ford GT.

Lees verder

Ford presenteert geheel nieuwe Fiesta R2 rallyauto

Ford presenteert vandaag de nieuwe Fiesta R2 rallyauto met 1.0-liter EcoBoost motor op de Autosalon van Genève.

Lees verder

MSA Formule raceauto staat in de schijnwerpers voor Ford in

Ford presenteerde vanmorgen de geheel nieuwe MSA Formule raceauto op de Autosalon van Genève. De raceauto wordt aangedreven door een 1.6-liter EcoBoost-motor en luidt een nieuw hoofdstuk in de autosport geschiedenis van Ford in.

Lees verder

Ford zet autostoelen op de catwalk

Auto stoelhoezen gebruikt in nieuwe Ford modellen hebben een ander doel gekregen nadat ze gerecycled zijn tot een unieke modecollectie.

Lees verder

Ford introduceert Focus RS de Ford GT maakt debuut in Geneve

Op de Autosalon van Genève introduceert Ford Motor Company de splinternieuwe Focus RS, en ook zal de Ford GT zijn Europese debuut maken. Daarnaast zal Ford haar volledige reeks Europese Ford Performance auto´s presenteren, waaronder de nieuwe Focus ST, de Focus ST diesel en de Fiesta ST. Bovendien zijn de nieuwe Ford Mustang Fastback en de Convertible te zien voor bezoekers van de Autosalon.

Lees verder

Ford kondigt nieuwe Europese samenwerkingsverbanden aan

Ford Motor Company kondigt nieuwe samenwerkingsverbanden aan waarin onderzoek gedaan wordt naar innovatieve mobiliteit en autonome voertuigen. Deze ontwikkeling moet de toekomstige wereldwijde verkeersproblemen helpen op te lossen

Lees verder

Ford stimuleert onderzoek naar koolstofvezel

Ford en DowAksa werken ook samen om de hoeveelheid energie voor de productie van onderdelen van koolstofvezel te verminderen, de kosten van ruwe materialen te verlagen en het recyclingprocedures te ontwikkelen.

Lees verder

Prijsaanpassing Ford Mustang

Ford heeft besloten de Europese Mustang prijzen voor belasting te harmoniseren. In Nederland heeft dit tot gevolg dat de prijs van de nieuwe Mustang in de meeste gevallen naar beneden toe wordt bijgesteld.

Lees verder

Ford investeerde € 2.3mld in productiefaciliteit

Ford Motor Company kondigde begin februari aan, het laatste deel van een investering van in totaal € 2.3mld in de productiefaciliteit in Valencia, Spanje te doen. Hiermee wordt deze productiefaciliteit tot één van de meest geavanceerde, flexibele en productieve autofabrieken ter wereld getransformeerd.

Lees verder

Ford onthult compleet nieuwe Focus RS

Ford heeft vandaag een preview gegeven van de compleet nieuwe Ford Focus RS, een high-performance straatauto. In deze nieuwste RS beleeft het innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive zijn debuut. Dit geavanceerde systeem maakt ongekende bochtsnelheden mogelijk en zorgt voor ongeëvenaard rijplezier

Lees verder

Ford Fiesta bestverkochte compacte auto in Europa

De Ford Fiesta was afgelopen jaar opnieuw de bestverkochte compacte auto in Europa. 308.999 klanten kozen in 2014 voor de Fiesta en daarmee werd de populaire Ford voor het derde jaar op rij de meest verkochte auto in Europa

Lees verder

Preview: Onthulling geheel nieuwe Ford Focus RS in Keulen

De geheel nieuwe Ford Focus RS zal op 3 februari om 13:45 uur worden onthuld tijdens een speciale presentatie in Keulen, Duitsland. Het evenement vindt plaats op het terrein van Ford Europa waar de RS-badge 48 jaar geleden is geïntroduceerd.

Lees verder

De splinternieuwe Ford Mustang nu te bestellen.

Vandaag is een bijzondere dag in de geschiedenis van de auto-industrie, omdat Europese consumenten voor het eerst in de ruim 50 jarige historie van de Ford Mustang, de auto kunnen bestellen via de officiële Ford-dealer.

Lees verder

Ford introduceert nieuwe C-MAX Plug-In Hybride.

Ford breidt zijn Europese assortiment uit met een primeur: de nieuwe Ford C-MAX Plug-In Hybride. De C-MAX Plug-In Hybride is in Europa de zuinigste Ford die is uitgerust met een benzinemotor, in dit geval een 2,0-liter Atkinson-cyclusmotor. In combinatie met een 7,6 kWh lithium-ionbatterij en een elektromotor zorgt deze voor een brandstofverbruik van 2,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 46 g/km.

Lees verder

Spectaculair nieuws van Ford in Detroit.

Ford komt met spectaculair nieuws op de North American International Auto Show in Detroit.

Lees verder

Ford Transit en Transit Custom nu extra aantrekkelijk

De Ford Transit is enkele maanden geleden door een kritische vakjury uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2015’. Het nieuwe grootste model van de uitgebreide Ford Transit bedrijfswagenrange overtuigde op belangrijke punten, van kilometerkostprijs en functionaliteit tot uitstraling, en liet daarmee al zijn concurrenten achter zich.

Lees verder

Zelfverzekerd de weg op met Ford Driving Skills

Amsterdam, 23 december 2014 - De Ford Driving Skills for Life training helpt beginnende bestuurders belangrijke gevaren in te zien, zoals afleiding door het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Lees verder

Nieuwe Ford Mondeo nu ook leverbaar met EcoBoost-motor

Amsterdam, 12 december 2014 - Met de nieuwe Ford Mondeo zijn geavanceerde technologieën meer dan ooit bereikbaar geworden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een airbag in de veiligheidsgordel, krachtige en toch zuinige krachtbronnen, adaptieve LED verlichting en SYNC 2. Daarnaast kenmerkt de nieuwe Mondeo zich door een modern design en uitstekende rijeigenschappen. De Mondeo is de eerste auto in zijn segment die is uitgerust met een 1.0-liter krachtbron: de Ford EcoBoost-motor die in 2014 voor het derde achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot International Engine of the Year.

Lees verder

Ford bevestigt compleet nieuwe Focus RS

Amsterdam, 11 december 2014 - Ford kondigt vandaag de compleet nieuwe Ford Focus RS aan, de ultieme ‘performance’ versie van ’s werelds bestverkopende auto*. De onderneming maakt tevens bekend dat de nieuwe RS wereldwijd in de belangrijkste markten leverbaar zal worden, een primeur voor een model met het RS-label.

Lees verder

Max. Euro NCAP-score van 5 sterren voor nieuwe Ford Mondeo

Amsterdam, 5 december 2014 - De onafhankelijke botsproevenautoriteit Euro NCAP heeft de maximale vijfsterren veiligheidsscore toegekend aan de volledig nieuwe Ford Mondeo.

Lees verder

Ford start productie van hybride auto’s in Europa

Amsterdam, 27 november 2014 - Ford is begonnen met de productie van de volledig nieuwe Ford Mondeo Hybrid, de eerste hybride elektrische auto die door Ford in Europa gebouwd en verkocht wordt. De Mondeo Hybrid koppelt een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor aan een elektromotor en een 1.4 kWh lithium-ion batterij, resulterend in een brandstofverbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.*

Lees verder

Ford bouwt meest geavanceerde windtunnel ter wereld

Amsterdam, 25 november 2014 -Het Ford testcentrum in Keulen zal spoedig het toneel vormen voor de heetste en koudste temperaturen, de meest dorre en vochtige condities, windsnelheden met de kracht van een orkaan, en de grootste hoogten die op onze planeet te vinden zijn. Dit alles in een geheel nieuw klimatologisch windtunneltestcentrum dat door Ford in het engineering centrum in Merkenich bij Keulen zal worden gebouwd.

Lees verder

Mustang op Burj Khalifa in Dubai

Amsterdam, 20 november 2014 - Ford onderstreept ambities in Midden-Oosten en Afrika met Live onthulling van nieuwe Mustang op het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa in Dubai.

Lees verder

Shelby GT350 Mustang

Amsterdam, 18 november 2014 - Een van de meest iconische Mustang uitvoeringen keert terug, Ford bevestigde dit gisteren met de onthulling van de volledig nieuwe Shelby® GT350 Mustang.

Lees verder

Ford vernieuwt de Kuga - krachtigste diesel ooit

Amsterdam, 6 november 2014 - Ford levert de Kuga met nieuwe technologie en nieuwe motoren, waaronder de de krachtigste dieselaandrijving ooit voor deze Smart Utility Vehicle.

Lees verder

Mondeo Advanced Air Filtration-systeem tegen pollen e.d.

Amsterdam, 4 november 2014 - Een serieuze niesaanval kan voor passagiers een bron zijn van vermaak - voor bestuurders vaak een bron van ongemak. Er zit echter ook een serieuze kant aan dit verhaal. Door klimaatverandering en luchtvervuiling neemt het aantal mensen dat aan allergieën lijdt toe. En niezen bij een snelheid van 95 km/u kan ertoe leiden dat de bestuurder over een afstand van tot wel 20 meter “blind” rijdt.*Lees volledig bericht Ford introduceert nu in Europa voor de nieuwe Mondeo een luchtfiltersysteem dat tot wel 99 procent van de pollen tegenhoudt, evenals vrijwel alle stikstofdioxide, een belangrijke veroorzaker van een astma-aanval, en verontreinigende gassen en geuren.

Lees verder

Ford Fiesta ST wint Fuel Efficiency Marathon Award

Amsterdam, 31 oktober 2014 - De Ford Fiesta ST heeft tijdens de ALD Automotive / Fleet World MPG Marathon een verbetering van 39 procent ten opzichte van de officiële verbruikscijfers weten te bereiken. Dit fraaie resultaat is bereikt in een praktijktest op de openbare weg onder alledaagse omstandigheden.

Lees verder

Ford met veel Mustang geweld op SEMA 2014 in Las Vegas

Amsterdam, 27 oktober 2014 - Ford brengt, in de vorm van de nieuwe Mustang, een en al prestaties naar de 2014 Specialty Equipement Market Association (SEMA). Samen met diverse gerenomeerde aftermarket tuningbedrijven showt Ford o.a. twaalf customized Mustangs in de zeer fraaie en grote Ford-hal. Een van de getoonde Mustangs is die van Galpin Auto Sports. Zij vieren 50 jaar Mustang met een zwarte Mustang met gouden accenten. Behalve het spectaculaire uiterlijk van deze Mustang is ook de toch al ruimbemeten 5.0L V8 onder handen genomen. Deze is nu goed voor 730pk! De geheel nieuwe Mustang biedt een arsenaal aan nieuwe tuning mogelijkheden, zoals aanpassingen aan de nieuwe onafhankeljike achterwielophanging, de nieuwe Multilink voorwielophanging en de nieuwe 2.3L viercilinder EcoBoost motor! Al dit moois is van 4 t/m 7 november in Las Vegas te zien.

Lees verder

Ford produceert 3 miljoenste compacte dieselmotor in Europa

Amsterdam, 16 oktober 2014 Ford heeft haar drie miljoenste compacte dieselmotor met een lage uitstoot geproduceerd in Europa. De 1.5-liter TDCi-motor waarmee deze mijlpaal is bereikt, maakt deel uit van een nieuwe serie Ford-motoren die voldoet aan de Euro VI-norm en is geproduceerd in het wereldwijde expertisecentrum voor de ontwikkeling van dieselmotoren van Ford in de assemblagefabriek in Dagenham in het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Ford maakt prijzen en specificaties van Ford Fiesta bekend

Amsterdam, 15 oktober 2014 - Ford Nederland maakt de prijzen en specificaties van de Fiesta Red&Black Editions bekend. Deze twee nieuwe uitvoeringen combineren een sportief, expressief uiterlijk en hoge prestaties met een zeer laag brandstofverbruik.

Lees verder

Ford presenteert de nieuwe S-MAX, C-MAX en Mustang

Amsterdam, 1 oktober 2014 - De nieuwe S-MAX – de tweede generatie van de zeer succesvolle en trendsettende zevenzits sports activity vehicle van Ford – maakt zijn debuut in Parijs. Deze fraaie en geavanceerde Ford voert een reeks nieuwe modellen aan die de Ford Motor Company hier introduceert.

Lees verder

Nieuwe Mondeo eerste Ford met 210pk sterke bi-turbodiesel

Amsterdam, 26 september 2014 Ford Motor Company kondigt aan dat de nieuwe Mondeo de eerste Ford ter wereld is die over een nieuwe voetgangersdetectietechnologie beschikt die de ernst van eventuele ongevallen kan beperken of bestuurders ondersteunt om ongelukken te voorkomen. Ander nieuws is de zeer krachtige en zuinige bi-turbo 2.0 TDCi die aan de top staat van een reeks zeer geavanceerde TDCi-dieselmotoren.

Lees verder

Ford Transit verkozen tot ‘Bestelauto van het Jaar\'.

Amsterdam, 25 september 2014 - De Ford Transit is vandaag door een kritische vakjury uitgeroepen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2015’. Het nieuwe grootste model van de uitgebreide Ford Transit bedrijfswagenrange overtuigde op belangrijke punten, van kilometerkostprijs en functionaliteit tot uitstraling, en liet daarmee al zijn concurrenten achter zich.

Lees verder

Ford onthult groot aantal nieuwe Transit-uitvoeringen

Amsterdam, 24 september 2014 - Ford onthult het volledige, gloednieuwe Transit-assortiment op de IAA-bedrijfswagenshow 2014 in Hannover en biedt haar klantenkring in Europa een uitgebreide keuze uit meer dan 450 modelvarianten.

Lees verder

Ford introduceert de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX

Amsterdam, 17 september 2014 - Ford Motor Company presenteert vandaag de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX, met een stijlvol design, een prachtig ontworpen interieur met meer opbergmogelijkheden, een veel lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

Lees verder

Ford onthult de geheel nieuwe S-MAX

Amsterdam, 16 september 2014 - Ford Motor Company onthult vandaag de gloednieuwe Ford S MAX, een stijlvolle en innovatieve opvolger van de befaamde eerste generatie. De nieuwe S-MAX, die volgend jaar in Europa zal worden geïntroduceerd, blijft trouw aan de uitstraling van de oorspronkelijke versie en biedt een stijlvol design, veel rijplezier en geavanceerde technologie zonder in te boeten op ruimte, flexibiliteit en een laag brandstofverbruik.

Lees verder

De nieuwe Ford C-MAX en Grand C-MAX komen eraan!

Ford geeft de C-MAX en Grand C-MAX een grote make-over met niet alleen een vernieuwd design, maar ook nieuwe aandrijvingen en een groot aantal geavanceerde technologieën. Deze twee MPV´s van Ford maken hun debuut in Parijs en worden op 17 september onthuld.

Lees verder

Ford introduceert First Editions van nieuwe Focus

Amsterdam, 9 september 2014 - Medio december arriveert de nieuwe Ford Focus in Nederland. De nieuwste versie van de bestverkochte auto ter wereld heeft een fraai en gestroomlijnd ontwerp met het kenmerkende nieuwe Ford gezicht, een opnieuw ontworpen cockpit, vele nieuwe technologieën en nog efficiëntere motoren. Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Focus, lanceert Ford Nederland zeer aantrekkelijke First Edition uitvoeringen.

Lees verder

50 jaar Ford Mustang evenement groot succes

Amsterdam, 8 september 2014 - Het 50 jaar Ford Mustang event dat gisteren op het Circuit Park Zandvoort is gehouden, was een groot succes. Het evenement heeft maar liefst 560 Mustangs en vele duizenden bezoekers getrokken en hiermee is het de grootste Mustang bijeenkomst ooit gehouden in Nederland.

Lees verder

Ford start productie nieuwe Mustang

Amsterdam, 28 augustus 2014 - Vandaag is de productie van de geheel nieuwe Ford Mustang gestart. Deze iconische Ford komt volgend jaar naar Nederland. De productie van de Europese versie start in de eerste helft van 2015

Lees verder

Ford maakt prijs bekend van C-MAX Energi

Amsterdam, 26 augustus 2014 - Ford maakt de prijs en specificaties van de C-MAX Energi plug-in hybride bekend. Dit is de eerste in serie gebouwde oplaadbare hybride van Ford in Europa én met afstand de rijkst uitgeruste plug-in hybride op de markt. Standaard is hij onder meer voorzien van lederen bekleding, navigatie en een panoramadak met elektrisch zonnegordijn. De C-MAX Energi heeft een catalogusprijs van € 34.995,-* en is te leasen bij Ford Lease vanaf € 609,- per maand**.

Lees verder

Ford maakt prijzen en uitrusting van nieuwe Mondeo bekend

Amsterdam, 22 augustus 2014 - Ford Nederland maakt vandaag de prijzen van de gloednieuwe Mondeo bekend. De nieuwste generatie van een van de meest succesvolle auto´s in het segment biedt een toonaangevende rijdynamiek, innovatieve technologie, hoogstaand comfort en een geraffineerd ontwerp.

Lees verder

1 op 5 Fords voorzien van bekroonde 1.0 EcoBoost-motor

Amsterdam, 8 augustus 2014 - Niet alleen bij internationale vakjury´s, maar ook bij de Europese consument is de geavanceerde en meervoudig bekroonde 1.0 EcoBoost-motor van Ford een ongekend succes. Uit cijfers van Ford blijkt dat deze motor tijdens de eerste helft van dit jaar de bestverkopende geblazen benzinemotor in Europa is.

Lees verder

Een op de vier jongeren in Europa maakt selfie in auto

Amsterdam, 5 augustus 2014 - Van het Wereldcup-winnende Duitse voetbalteam tot Barack Obama en de paus, het lijkt wel of iedereen meedoet aan de ongelooflijke opkomst van de selfie : zelfportretten maken met de smartphone.

Lees verder

Mode en fotografie inspireren ‘Colour Popping’

Amsterdam, 19 juni 2014 - De opvallende styling van de nieuwe Fiesta Red Edition en Fiesta Black Edition in twee kleurtinten weerspiegelt de fotografietrend “colour popping” – specifieke details trekken de aandacht met hun levendige kleuren – en is geïnspireerd op de kleurcontrasten die tot uiting komen in tal van producten; van kleding tot elektronica.

Lees verder

Ford maakt Noordamerikaanse specificaties Mustang bekend

Amsterdam, 18 juli 2014 - Ford Motor Company heeft zojuist een aantal Noordamerikaanse specificaties van de gloednieuwe Mustang bekend gemaakt. Raadpleeg de bijgaande en onderstaande persinformatie voor meer details.

Lees verder

Ford breidt Fiesta line-up uit met Titanium X

Amsterdam, 14 juli 2014 - Ford breidt de line-up van de zeer succesvolle Fiesta uit met de Titanium X. Deze stijlvolle en luxueuze topuitvoering is gebaseerd op de al rijk uitgeruste Titanium en voegt naast een omvangrijke meeruitrusting een exclusief afgewerkt in- en exterieur toe.

Lees verder

Ford President roept Europa op

Amsterdam, 10 juli 2014 - Stephen Odell, executive vice president and president of Europe, Middle East and Africa, Ford Motor Company, stuurt vandaag een open brief naar politieke decision-makers en andere belangrijke stakeholders binnen de Europese unie. Hij roept alle belanghebbenden op om de Europese werkgelegenheid te beschermen, economische groei te stimuleren en de Europese concurrentiekracht te vergroten.

Lees verder

PowerShift-automaat voor Fiesta 1.0 EcoBoost

Amsterdam, 9 juli 2014 - Ford heeft de PowerShift-automaat voor de Fiesta 1.0 EcoBoost per direct extra aantrekkelijk geprijsd. De geavanceerde automatische versnellingsbak met dubbele koppeling vormt een ideale combinatie met de meervoudige bekroonde 1.0 EcoBoost benzinemotor en is nu leverbaar voor een meerprijs van slechts €995,-.

Lees verder

Nieuwe Ford Focus ST wint eerste ´virtual vs real&acut

Amsterdam, 1 juli 2014 - Ford en Sony Computer Entertainment hebben afgelopen weekend in Goodwood de eerste ´virtual vs real´ race gehouden op het Festival of Speed. De gloednieuwe Focus ST, die zijn werelddebuut in Goodwood beleefde, streed tegen de virtuele Focus ST in Gran Turismo6. Ben Collins, de vorige Stig van TopGear, won de wereldberoemde heuvelbeklimming nipt van zijn tegenstrever, die simultaan hetzelfde parcours afgelegde met zijn virtuele Focus ST.

Lees verder

Ford viert 50 jaar Mustang op Circuit Park Zandvoort

Amsterdam, 1 juli 2014 - Hij geldt als één der meest iconische auto’s ter wereld, en sinds dit jaar is hij tevens het nieuwste lid van de zeer exclusieve club van auto´s die 50 jaar onafgebroken zijn geproduceerd, de Ford Mustang. Gedurende de afgelopen 5 decennia heeft deze sportauto wereldwijd een enorme fanbase opgebouwd, waaronder meer dan 5 miljoen fans op Facebook, de meeste van welke andere auto ook. Mustang is synoniem voor de ultieme Amerikaanse sportwagen die bij uitstek geschikt is voor dagelijks gebruik en tevens een uiting is van ´joy for life´. Sinds zijn introductie in 1964 zijn er al meer dan 9.000.000 exemplaren verkocht.

Lees verder

Ford verkozen tot meest groene merk ter wereld

Amsterdam, 27 juni 2014 - Ford Motor Company heeft erkenning gekregen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid in de vorm van de 1e plaats op de lijst van “50 Best Global Green Brands” van Interbrand voor 2014. De autofabrikant versloeg de winnaar van vorig jaar – Toyota – plus een aantal zwaargewichten als Johnson & Johnson, Coca-Cola en Microsoft.

Lees verder

1.0-liter Ford EcoBoost-motor voor derde keer op rij verkoze

Amsterdam, 25 juni 2014 - Ford heeft met zijn befaamde 1.0 EcoBoost motor de concurrentie van premiummerken en supercars verslagen door voor de derde keer op rij de “Oscars” van de motorindustrie te winnen - een unieke prestatie.

Lees verder

Ford introduceert stijlvolle, ruime en geavanceerde Edge

Amsterdam, 25 juni 2014 - Ford Motor Company introduceert de nieuwe Edge, een geavanceerde en hoogwaardige SUV die in 2015 op de Europese markt komt.

Lees verder

Ford introduceert opvallende Fiesta Red en Black Editions

Amsterdam, 18 juni 2014 - Ford introduceert de Fiesta Red Edition en Black Edition - twee nieuwe uitvoeringen die een sportief, expressief uiterlijk en hoge prestaties combineren met een zeer laag brandstofverbruik.

Lees verder

Werkgever vaak te duur uit door scheef-leaser in diesel

BNR Nieuwsradio heeft onlangs uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp ´Scheefrijden´. We hebben Leaseplan (sponsor van de Nationale Autoshow) bereid gevonden om hun wagenpark te analyseren en zij kwamen met zeer interessante bevindingen die aantonen dat Scheefrijden een groot issue is.

Lees verder

Ford en Heinz werken samen aan duurzame materialen voor auto

Amsterdam, 11 juni 2014 - Het lijkt misschien alsof tomaten en auto´s niets met elkaar gemeen hebben, maar onderzoekers bij Ford Motor Company en H.J. Heinz Company zien de mogelijkheid om ze op innovatieve wijze bij elkaar te brengen.

Lees verder

Ford introduceert Adaptive Steering

Amsterdam, 3 juni 2014 - Ford Motor Company brengt binnenkort Adaptive Steering op de markt. Hiermee wordt het gemakkelijker om bij lage snelheid en in beperkte ruimten met een auto te manoeuvreren. Bij hogere snelheden wordt de auto wendbaarder en neemt het rijplezier toe.

Lees verder

Ford introduceert Transit Minibus met tot 17+1 zitplaatsen.

Amsterdam, 28 mei 2014 - Ford Motor Company heeft de grootste minibus uit zijn bedrijfsgeschiedenis in Europa geïntroduceerd. De nieuwe Ford Transit Minibus beschikt over maximaal 17+1 zitplaatsen, is zeer zuinig, biedt een hoogstaand comfort en is ongekend veilig. Deze nieuwe minibus van Ford is nu te koop.

Lees verder

Meer dan 9.300 reserveringen voor de eerste 500 Ford Mustang

Amsterdam, 27 mei 2014 - Ford Motor Company laat weten dat meer dan 9.300 mensen, tijdens de Champions League wedstrijd van afgelopen weekend, zich online hebben geregistreerd om zo kans te maken op de aankoop van één van de eerste 500 nieuwe Ford Mustangs.

Lees verder

Gratis navigatie én SYNC voor Ford Fiesta

Amsterdam, 27 mei 2014 - Ford heeft de afgelopen jaren een reputatie verworven als autofabrikant die geavanceerde en baanbrekende technologie bereikbaar maakt voor een breed publiek. Het actuele Ford modellengamma en de tegen zeer aantrekkelijke prijzen verkrijgbare technologieën vormen het overtuigende bewijs dat Ford met dit streven ook écht de daad bij het woord voegt.

Lees verder

Ford maakt Kuga bereikbaarder dan ooit – geavanceerde

Amsterdam, 26 mei 2014 - De Ford Kuga speelt met zijn toonaangevende technologie, het lage brandstofverbruik en de befaamde Ford rijdynamiek, een grote rol in het Europese SUV-segment. Niet alleen met het onderscheidende en krachtige uiterlijk, maar onder meer ook met het grote aantal geavanceerde technologieën, waaronder het intelligente Ford AWD-systeem, een handsfree bedienbare achterklep, Ford SYNC en de vele actieve veiligheidssystemen. Ford maakt deze geavanceerde SUV nu bereikbaarder dan ooit dankzij een inruilpremie van liefst €2.000,-. Inclusief deze inruilpremie is de Ford Kuga is nu al leverbaar vanaf €28.995,-.

Lees verder

Hertz voegt unieke Ford Fiesta ST-H toe aan Fun Collection

Amsterdam, 22 mei 2014 - Ford en Hertz delen samen een rijke traditie met unieke fun cars. Al in 1918, toen Hertz werd opgericht, verhuurde het bedrijf volop T-Fords, in 1966 de exclusieve Mustang GT350H en in 2008 de Shelby Mustang GT-H waarvan er twee in Nederland werden ingezet. De speciaal voor Hertz gebouwde zwarte Mustangs, met gouden striping en persoonlijk door Carol Shelby gesigneerd, waren een groot succes. Ford en Hertz hebben vorig jaar in Nederland gevolg gegeven aan deze traditie met de spectaculaire Ford Focus ST-H, een pure, zwarte hot hatch met de kenmerkende, goudkleurige striping én wielen. Deze razendsnelle huur-Ford was vanaf het eerste moment enorm in trek bij huurders en Hertz heeft onlangs wederom drie nieuwe exemplaren in bedrijf genomen.

Lees verder

Fiesta opnieuw bestverkochte compacte auto

Amsterdam, 14 mei 2014 - Met 85.639 exemplaren was de Ford Fiesta in het eerste kwartaal van 2014 de bestverkochte compacte auto in Europa.

Lees verder

Ford opent orderboek voor eerste 500 Europese Mustangs

Amsterdam, 6 mei 2014 - Op 24 mei a.s. begint niet alleen de UEFA Champions League-finale tussen Real Madrid CF en Club Atlético de Madrid, maar breekt ook een moment aan waarop Ford Mustang-fans in Europa met smart hebben gewacht.

Lees verder

Ford verlaagt prijzen van Transit en Transit Connect parts

Amsterdam, 30 april 2014 - Ford heeft voor de vorige generaties van de Transit en de Transit Connect een aantal onderdelen sterk in prijs verlaagd. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 50 procent.

Lees verder

Wit is het nieuwe zwart

Amsterdam, 29 april 2014 -Spanje, Griekenland en Italië verwelkomen jaarlijks miljoenen bezoekers op hun zonovergoten stranden. Maar uit een nieuw onderzoek van Ford Motor Company naar trends in het koopgedrag in Europa blijkt dat inwoners van juiste deze zonnige landen het minst vaak een nieuwe auto met zonnedak kopen. Dit is een van bevindingen van Ford Car Buying Trends 2014, een onderzoek naar het koopgedrag in 22 Europese landen dat inzicht biedt in regionale trends en nationale verschillen en waarvan de resultaten de verwachtingen zowel bevestigen als weerleggen.

Lees verder

Ford introduceert Motorcraft Service met Beste Prijs

Amsterdam, 29 april 2014 - Ford maakt onderhoud van Fords van 5 jaar of ouder bij de officiële Ford dealer voordeliger dan ooit met Ford Motorcraft Service. Dat staat voor originele kwaliteit in onderdelen en service tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Lees verder

Ford viert vijftigste verjaardag van iconische Mustang

Amsterdam, 16 april 2014 - Vijftig jaar na de introductie van een van ´s werelds meest iconische auto´s viert Ford deze mijlpaal met de limited edition-versie, de 50 Year Limited Edition Mustang GT. Van deze speciale versie, die bedoeld is als eerbetoon aan vijftig jaar Mustang, worden in totaal 1964 exemplaren geproduceerd, die deze herfst op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen.

Lees verder

Een Mustang bovenop het Empire State Building

Amsterdam, 15 april 2014 - Ford plaatst op 16 en 17 april een gloednieuwe Mustang Convertible op het observation deck van het Empire State Building. Deze ludieke actie is een gevolg op het kunststuk van bijna 50 jaar geleden en valt samen met de wereldwijde viering van 50 jaar Mustang, die zijn debuut maakte in 1964 tijdens de Wereldtentoonstelling in New York. Ford gaat deze uitdaging aan met exact dezelfde partner als 50 jaar terug: DST Industries.

Lees verder

Nieuwe Fiesta ST wint in eerste jaar 22 prijzen wereldwijd

Amsterdam, 14 april 2014 - De prijzenkast van de nieuwe Ford Fiesta ST raakt snel gevuld. Sinds de snelste en meest dynamische compacte auto van Ford vorig jaar maart op de markt kwam, heeft hij zowel binnen als buiten Europa 22 prijzen in de wacht gesleept, waarmee het de meest bekroonde compacte hot hatch is die Ford ooit heeft gebouwd.

Lees verder

Ford onthult in New York sedan en Electric versie

Amsterdam, 9 april 2014 - De Ford Focus is de best verkochte auto ter wereld. Met 1.097.618 exemplaren in 2013 verkocht Ford 8.1% meer dan in 2012. In Europa verkocht Ford in 2013 317.110 exemplaren, goed voor 29% van de totale Focus-verkopen wereldwijd. Tijdens de Geneva Motorshow introduceerde Ford de nieuwe Focus 5-deurs hatchback en Wagon, de voor Europa meest belangrijke uitvoeringen. Tijdens de New York International Auto Show toont Ford de nieuwe 4-deurs sedan-versie en de vernieuwde Focus Electric. De nieuwe ST modellen zullen later dit jaar worden getoond.

Lees verder

Ford onthult S-MAX Vignale Concept

Amsterdam, 8 april 2014 - Vandaag onthult Ford Motor Company in Milaan de Ford S-MAX Vignale Concept. Deze conceptauto toont de visie van Ford op een tweede model binnen de exclusieve Vignale-modellijn.

Lees verder

Ford zet nieuwe Mustang bovenop Empire State Building

Amsterdam, 27 maart 2014 - Ford plaatst op 16 en 17 april een gloednieuwe Mustang Convertible op het observation deck van het Empire State Building. Deze ludieke actie is een gevolg op het kunststuk van bijna 50 jaar geleden en valt samen met de wereldwijde viering van 50 jaar Mustang, die zijn debuut maakte in 1964 tijdens de Wereldtentoonstelling in New York.

Lees verder

Ford wederom op lijst van meest ethische bedrijven

Amsterdam, 24 maart 2014 - Voor het vijfde jaar op rij is Ford Motor Company door het Ethisphere Institute uitgeroepen tot een van s werelds meest ethische bedrijven. Ethisphere geldt als een vooraanstaande denktank op het gebied van bedrijfsethiek, sociale verantwoordelijkheid, corruptiebestrijding en duurzaamheid. Ford is een van de 144 bedrijven die wereldwijd uit duizenden ondernemingen zijn geselecteerd. Ford is de enige autofabrikant die in 2014 deze eervolle vermelding mocht ontvangen en een van de weinige bedrijven die de onderscheiding al vijf keer hebben verdiend. Ford is geselecteerd vanwege de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, bestuur en bedrijfspraktijken.

Lees verder

Ford introduceert sportieve Fiesta Hot Hatch Edition

Amsterdam, 24 maart 2014 - Ford heeft een uitstekende reputatie op het gebied van potente hot hatches in het B-segment. Al decennia lang geldt de Fiesta in deze klasse als de ‘benchmark’ op het gebied van wegligging en prestaties. De vorig jaar gelanceerde Fiesta ST onderstreept die positie en werd door de media en liefhebbers niet voor niets uitgeroepen tot de allerbeste hot hatch van dit moment. Om die reputatie kracht bij te zetten, en de Fiesta als hot hatch ook voor een breder publiek bereikbaar te maken, introduceert Ford nu de Fiesta Hot Hatch Edition.

Lees verder

Snellaadstation voor smartphones bij Tigchelaar Groep

Autodealer Tigchelaar Groep in Tilburg biedt zijn klanten en medewerkers een snellaadstation voor smartphones en tablets.

Lees verder

Ford Fiesta ST Rallycross maakt zich klaar

Amsterdam, 19 maart 2014 - De Ford Fiesta ST Rallycross is in aanloop naar het komende rallycross-seizoen uitgebreid getest in het ijskoude Zweden. Ford Racing was erbij om de spectaculaire wintertest op film vast te leggen.

Lees verder

Nieuwe Ford Transit en Transit Connect verslaan concurrentie

Amsterdam, 10 maart 2014 - Ford Motor Company heeft een mijlpaal bereikt: een dubbele overwinning in een van de zwaarste autoprestatietests ter wereld – de Arctic Van Test.

Lees verder

Ford maakt prijzen en specificaties nieuwe Tourneo Connect

Ford maakt de prijzen en specificaties van de gloednieuwe Tourneo Connect-modellen bekend. Deze twee stijlvolle, geavanceerde en rationele people-movers zijn uitstekend geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ze zijn ongekend flexibel dankzij de veelzijdige stoelindeling, de vele opbergmogelijkheden en dubbele schuifdeuren. De efficiënte en krachtige aandrijvingen zorgen voor het laagste verbruik in het segment. Beide modellen zijn leverbaar met voor hun klasse unieke technologieën als Active City Stop en Ford SYNC.

Lees verder

Filmdebuut voor nieuwe Ford Mustang in ‘Need for Speed

Amsterdam, 7 maart 2014 - De Ford Mustang is al bijna vijftig jaar een grote ster in de bioscoop en op tv, met meer dan 3.200 optredens in films en televisieprogramma s. Nu maakt de nieuwe Mustang een flitsende start met zijn filmdebuut in Need for Speed, die vanaf 13 maart aanstaande gaat draaien in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder

Ford in Genève: showdebuut voor nieuwe Focus, Mustang

Amsterdam, 3 maart 2014 - Ford Motor Company toont tijdens de Autosalon van Genève een groot aantal nieuwe modellen, conceptcars en technologieën. De nieuwe Focus is vanaf het vierde kwartaal van 2014 te koop; de nieuwe Mustang komt in 2015 op de Europese markt; met het nieuwe Ford Edge Concept geeft het concern duidelijk aan welke richting het heeft gekozen voor de technologie, het design en de afwerking van de nieuwe grote SUV voor de Europese markt. Deze 3 nieuwe modellen zijn slechts een greep uit de meer dan 25 nieuwe auto’s die Ford in een tijdsbestek van vijf jaar introduceert.

Lees verder

Ergens eten? Ford’s nieuwe spraakgestuurde SYNC 2

Amsterdam, 24 februari 2014 - Ford Motor Company introduceert vandaag op het Mobile World Congress het geavanceerde SYNC 2. Met dit nieuwe connectiviteitssysteem kunnen bestuurders hun in-car-systemen (waaronder klimaatregeling, navigatie en entertainment) en mobiele apparaten bedienen met behulp van eenvoudige, natuurlijke spraakopdrachten. Verder heeft het systeem een nieuw 8-inch kleurentouchscreen met hoge resolutie.

Lees verder

Ford introduceert de nieuwe Focus

Amsterdam, 24 februari 2014 - Ford introduceert de nieuwe Ford Focus. Deze nieuwste versie van de bestverkochte auto ter wereld heeft een fraai en gestroomlijnd ontwerp met het kenmerkende nieuwe Ford gezicht, een opnieuw ontworpen cockpit, vele nieuwe technologieën en nog efficiëntere motoren.

Lees verder

Ford start innovatieve ‘EcoSport Live!’ campagne

Amsterdam, 20 februari 2014 - Ford Motor Company start op 26 februari a.s. haar innovatieve EcoSport Live! campagne met een YouTube concert van 10 aanstormende, Europese muziektalenten.

Lees verder

Ford Fiesta 1.0 PowerShift nu ook als complete Style

Amsterdam, 18 februari 2014 - Ford levert de Fiesta 1.0 EcoBoost PowerShift nu ook als complete en aantrekkelijk geprijsde Style. Deze 74kW (100pk) sterke Fiesta 1.0 EcoBoost vormt samen met de geavanceerde PowerShift-zestrapsautomaat met dubbele koppeling een uiterst soepele en krachtige aandrijflijn die hoge prestaties levert tegen een lage CO2 -uitstoot van 114 g/km* en een laag brandstofverbruik van 4,9 I/100km*.

Lees verder

RTL Autowereld - Ford Fiesta review

Fords kleine bestseller is onlangs vernieuwd en dat vraagt voor een grondige testrit. Daarbij kijkt Andreas wát de auto nou zo\'n bestseller maakt. De nieuwe Fiesta is te herkennen aan zijn nieuwe, futuristische neus. Maar het grote nieuws zit onder de motorkap: je kan nu ook de 1.0 EcoBoost-motor kiezen. Precies ja, die motor die twee jaar achter elkaar de prijs voor Engine of the Year heeft gewonnen!?

Lees verder

Ford maakt prijs nieuwe Tourneo Courier bekend

Amsterdam, 14 februari 2014 - De compacte, stijlvolle en gloednieuwe Tourneo Courier van Ford is vanaf vandaag in Nederland te bestellen. De Tourneo Courier completeert de volledig nieuwe reeks van vier Tourneo modellen, die verder bestaat uit de Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect en Tourneo Custom, die plaats biedt aan maximaal 9 personen.

Lees verder

Marktaandeel Ford-bedrijfswagens op hoogste niveau in 6 jaar

Amsterdam, 10 februari 2014 - Ford heeft in 2013 met haar bedrijfswagens het hoogste marktaandeel sinds 2007 gerealiseerd. Ford verkocht in Europa afgelopen jaar 186.200 eenheden, 11.000 meer dan in het jaar ervoor. Het Europese marktaandeel van Ford-bedrijfswagens is daarmee gestegen naar 9,2 procent ten opzichte van 8,5 procent een jaar eerder, waarmee Ford de grootste toename in marktaandeel van alle fabrikanten in Europa realiseerde.

Lees verder

Ford maakt prijzen en uitrusting gloednieuwe Transit Courier

Amsterdam, 5 februari 2014 - Ford maakt vandaag de Nederlandse prijzen en specificaties van de Transit Courier bekend. De Transit Courier is de meest compacte telg van de geheel nieuwe Transit reeks en biedt een toonaangevende laadruimte, zeer lage exploitatiekosten en vele veiligheidsvoorzieningen. Deze nieuwe bestelauto maakt samen met de Transit Connect, Transit Custom en Transit deel uit van het grootste Transit portfolio ooit.

Lees verder

Ford Fiesta opnieuw de nummer 1 van Europa

Amsterdam, 3 februari 2014 - In 2013 was de Ford Fiesta met 293.663* verkochte eenheden voor het tweede jaar op rij de bestverkochte compacte auto op de Europese markt.

Lees verder

Ford introduceert C-MAX en Grand C-MAX EcoBoost Editions

Amsterdam, 30 januari 2014 - Ford Nederland introduceert de zeer aantrekkelijke C-MAX en Grand C-MAX EcoBoost Editions die tegen een scherpe prijs een rijke uitrusting combineren met de krachtige en zuinige 92kW (125pk) sterke 1.0 EcoBoost motor, die zowel in 2012 als 2013 is uitgeroepen tot International Engine of the Year.

Lees verder

Ford maakt $8.6 miljard winst in 2013 – een van de bes

Amsterdam, 28 januari 2014 - Ford Motor Company heeft de financiële resultaten voor 2013 bekend gemaakt.

Lees verder

Ford werkt samen met MIT en Stanford om zelfrijdende auto te

Amsterdam, 24 januari 2014 - Voortbouwend op de autonoom rijdende Ford Fusion Hybrid Research Car, een prototype dat vorige maand werd onthuld, kondigt Ford nieuwe projecten in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology en de universiteit van Stanford aan voor het ontwikkelen van oplossingen voor een aantal van de technische uitdagingen die geautomatiseerd rijden met zich meebrengt.

Lees verder

Ford herdefinieert full-size pick-up met gloednieuwe F-150

Amsterdam, 13 januari 2014 - Ford introduceert in Detroit de geheel nieuw ontworpen F-150. Het nieuwe model is daadkrachtiger, intelligenter, veiliger en zuiniger dan ooit te tevoren. De geheel nieuwe carrosserie is voorzien van baanbrekende military-grade aluminium componenten. Deze nieuwe generatie F-150 weegt tot 317 kg minder dan de vorige generatie en heeft verder verfijnde motoren, waaronder de geheel nieuwe 2.7 EcoBoost met Auto-Start-Stop en een Active Grille Shutter. De prestaties, het laadvermogen en de duurzaamheid zijn op een nog hoger niveau gebracht, terwijl het brandstofverbruik is verlaagd.

Lees verder

Ford produceert miljoenste Focus van huidige generatie

Amsterdam, 10 januari 2014 - Ford Europa produceerde onlangs de miljoenste Focus van de huidige generatie. Gemiddeld rolt er elke 90 seconden een nieuwe Focus van de band in de Europese fabrieken. Deze zeer succesvolle Ford is inmiddels de bestverkochte auto ter wereld.

Lees verder

Tigchelaar maakt prijzen en specificaties van Transit beken

Amsterdam, 7 januari 2014 - Ford Nederland maakt de prijzen en specificaties van de geheel nieuwe Transit bekend. Deze 2-tons+ bedrijfswagen van Ford arriveert medio april 2014 in Nederland en biedt het hoogste laadvermogen binnen zijn klasse tegen de laagste exploitatiekosten. De Transit ECOnetic-uitvoeringen hebben het laagste brandstofverbruik in het segment. Bovendien voorziet de Transit over de gehele linie in aanzienlijk lagere onderhouds- en reparatiekosten, een uitzonderlijke duurzaamheid, een groter laadvolume en slimme laadruimtevoorzieningen.

Lees verder

Ford presenteert C-MAX Solar Energi Concept die zich oplaadt

Amsterdam, 6 januari 2014 - Ford Motor Company heeft de C-MAX Solar Energi Concept aangekondigd. Deze unieke conceptcar biedt alle voordelen van een plug-in hybride, maar is niet afhankelijk van het lichtnet om te worden opgeladen.

Lees verder

Ford C-Max rijdt op zonne-energie

Volgende week laat Ford op de CES in Las Vegas een interessante conceptauto zien. Het gaat om een aangepaste versie van de elektrische Ford C-Max. Het gehele dak bestaat uit zonnepanelen, die de auto van stroom kunnen voorzien.

Lees verder

Nieuwe Ford Transit Connect nu in Nederlandse showrooms

Amsterdam, 2 januari 2014 - De gloednieuwe Ford Transit Connect is gearriveerd in Nederland. Deze meest recente aanwinst binnen de compleet vernieuwde bedrijfswagenrange van Ford heeft een veelbelovende start gemaakt, want alleen al in de voorverkoop hebben de Nederlandse dealers ruim 400 orders mogen noteren.

Lees verder

Gloednieuwe Ford Mustang nu al te rijden met ´Need for

Gamers kunnen nu al plaatsnemen achter het stuur van de nieuwe Ford Mustang. Met de gratis in-game download, die per direct beschikbaar is, kunnen “Need for Speed Rivals” fanaten nu rijden met deze next-generation Mustang die in 2015 in Europa zal worden geïntroduceerd.

Lees verder

Ford onthult autonoom rijdende Fusion Hybrid Research Car

Ford zet de volgende stap in zijn Blauwdruk voor mobility, met de onthulling van een geautomatiseerde onderzoeksauto, de Ford Fusion Hybrid, die zal worden gebruikt om voortgang te maken op de weg naar autonoom rijden en andere geavanceerde technologieën, in samenwerking met de universiteit van Michigan en het Amerikaanse State Farm®.

Lees verder

Tigchelaar Breda is verbouwd!

Al een jaar roepen we dat wij bouwen aan een belevingswereld: daar is sinds kort de volgende stap in gemaakt. Er is letterlijk merkscheiding gekomen tussen Ford en de SEAT SKODA-combinatie. Tigchelaar kiest voor meer scheiding om de merkbeleving te waarborgen. Ford, SEAT en SKODA hebben ieder hun eigen winkel gekregen! Binnen deze kleinere winkels vindt u eigen merkpersoneel, eigen merkmonteurs en zelfs andere koffie. De bekende, vertrouwde gezichten zijn nog steeds dezelfde!

Lees verder

Go-Further evenement in Barcelona

Bill Ford, Executive Chairman van de Ford Motor Company, en collega-directieleden maken het werelddebuut van de nieuwe Ford Mustang en de Europese debuten van de Edge Concept en de Ka Concept bekend De nieuwe Ford Mustang komt nu ook naar Europa en wordt leverbaar als 2.3 EcoBoost of 5.0 V8 Ford Edge Concept en Ka Concept tonen visie van Ford op grote, upscale SUV en mondiale compacte auto Het ‘Go Further’-evenement in Barcelona wordt door 2.500 journalisten, dealers en medewerkers bijgewoond en geeft de bezoekers inzicht in de toekomstige producten en technologieën van Ford.

Lees verder

Ford introduceert de nieuwe Mustang!

Bill Ford, Executive Chairman van Ford Motor Company heeft vandaag de nieuwe Mustang, onthuld, die na vijftig jaar naar Europa komt Iconische Ford in zes verschillende steden op vier continenten gelijktijdig gepresenteerd Nieuwe fastback- en cabrioletmodellen bieden uitzonderlijke prestaties en hoog raffinement, evenals een geheel nieuw ontwerp waarin belangrijkste designelementen van klassieke Mustang zijn behouden Nieuwe Mustang leverbaar in Europa als 5.0 V8 of als geheel nieuwe 2.3 EcoBoost. Geavanceerde ophanging geoptimaliseerd voor superieure rijdynamiek, nauwkeurige besturing en optimaal rijcomfort. Innovatieve technologie zorgt voor optimale controle en connectiviteit.

Lees verder

Welkom op het blog van Tigchelaar!

Bij deze heten wij u graag van harte welkom op ons blog! Hier plaatsen wij alle nieuwtjes, foefjes, snufjes, plaatjes en filmpjes van onze merken! Kortom, houd ons in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van alle bedrijfstakken van de Tigchelaar Groep!

Lees verder